AANMELDEN INLOGGEN
      • Locatie
      • Mooirivier
      • Oude Oever 10
      • 7722VE Dalfsen
      • Overijssel, Nederland
      • Van
      • 24 april 2015
      • Tot
      • 26 april 2015
    • Algemene informatie

      • Leeftijdscategorie
      • 14 tot 75 jaar
        • Indicatie entreeprijzen
        • - volwassen
        • - kinderen
        • - senioren / 65+
        • 299,00
        • 0,00
        • € 0,00
      • (Openings)tijden
      • 15:00 - 15:00 uur

      Extra informatie

      Een weekend voor jezelf: actie en ontspanning, culinair genieten in de mooie omgeving van Mooirivier in Dalfsen aan de rivier de Vecht.

      Mooirivier ligt aan de Overijsselse Vecht in het Vechtdal. Het is een prachtige omgeving om te zijn. Een wandeling langs de rivier richting Vilsteren is een mooie ervaring. Uit heel het land komen kris kras deelnemers naar dit weekend. Het is mogelijk om alleen te komen of iemand mee te nemen. Mooirivier is een fijne plek om te zijn, er is veel aandacht besteed aan de inrichting. Ook culinair gezien wordt het een fijn weekend, hier ben je verzekerd van heerlijke maaltijden! Dit is een mooie manier om jouw yoga beoefening te verdiepen of als je voor het eerst komt, om er kennis mee te maken. De yoga sessies hebben een nuchter en vriendelijk karakter met veel aandacht voor precisie en verdieping.

      Word op de hoogte gehouden van activiteiten van Yoga You via de Facebookpagina

      De Yogasessies worden gegeven in een ruimte met uitzicht op de Overijsselse Vecht. Elke ochtend word er gestart met een Yogales, maar heerlijk uitslapen is ook prima. Er zijn nog genoeg andere sessies waaraan je kan deelnemen. Voel je vrij om te kiezen wat bij jou past op dat moment. Alle sessies zijn facultatief. Of je beginner bent of gevorderd maakt niets uit. We hebben voor iedereen sessies op maat. Persoonlijke aandacht staat voorop. Tijdens en ook na de les is er ruimte voor het stellen van vragen. Voel je vrij om je vragen bij ons te stellen. Er wordt ook rekening gehouden met eventuele blessures, de oefening wordt dan aangepast zodat deze geschikt is. De juiste houding aannemen zal een belangrijke rol aannemen. Er wordt veel op techniek gewerkt. Op die manier kun je je eigen yoga-beoefening verdiepen. Je zult merken dat deze aanwijzingen je gemak op gaan leveren. Ook houding in het dagelijks leven is een punt waar veel aandacht aan wordt besteed. Het doel hiervan is een optimale doorstroming in het lichaam & gemak. Je zult merken dat je dit ook in het meditatieve aspect gaat helpen.

      Het Overijsselse Vechtdal is prachtig en Mooirivier is een schitterende locatie waar je echt op vakantie bent. Dat wordt dus genieten!

      Slow Juicer & blender

      Marjet neemt haar slow juicer (Conway) en Kenwood blender mee naar het weekend. Hier mag je je eigen groente/fruit sapjes mee brouwen. Een paar suggesties hiervoor vind je hier.

      KLASSIEKE & HAPTISCHE MASSAGE

      Een heerlijke aanvulling op dit weekend is de mogelijkheid om gemasseerd te worden. Mayke Kraayvanger is gediplomeerd masseuse en verzorgt dit weekend de massages. Er is ruim keuze uit klassieke massages (spiergericht) en haptische massages (energetisch gericht). De massage duurt 45 minuten en bedraagt €30,00. Opgave kan door een mail naar Mayke te sturen (maykekraayvanger(at)hotmail.com) waarin je aangeeft wanneer je graag gemasseerd zou willen worden.

      Prijs per persoon €299,00 (gespreid betalen is (3 x) geen probleem)

      BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

      2 x ontbijt
      2 x lunch
      2 x uitgeserveerd 3-gangen diner
      2 x overnachting op basis van 2 personen op een 2-persoonskamer
      onbeperkt koffie, thee, water bij de counter van de Vechtzaal
      gratis WIFI in heel het hotel
      Yoga sessies en persoonlijk Yoga advies
      gebruik van slowjuicer en blender bij koffie/thee corner


      NIET BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

      meerprijs voor 1-persoonskamer (€25,00 per nacht)
      upgrade naar een luxere kamer
      long stay tot 17:00 i.p.v. 12:00 op zondag 28 september (€15,00)
      frisdrank en alcoholische dranken
      maaltijden buiten het arrangement
      toeristen belasting (1,25 p.p.p.n.)
      massage


      DRANKEN EN MAALTIJDEN BUITEN HET ARRANGEMENT & TOERISTENBELASTING

      Wil je buiten het arrangement gebruik maken van maaltijden en/of frisdrank, alcoholische dranken. Dit is mogelijk. Vrijdag ontvang je een drankkaart. Deze kaart mag je tonen op het moment dat je iets buiten het arrangement zou willen. Zondag voordat je weggaat reken je de eventuele extra’s af plus de toeristenbelasting.

      YOGARUIMTE

      De yogaruimte is groot en heeft een prachtig wijds uitzicht op de Overijsselse Vecht.

      YOGAMAT

      Je mag je eigen yoga mat meenemen. Belangrijk is dat deze anti-slip is. Dit voor je eigen veiligheid en die van anderen. Mocht je nog geen yogamat hebben of twijfel je aan het anti-slib vermogen van je eigen mat? Wij bieden voor €30,00 een yogamat te koop aan die: slijtvast, slipvast, wasbaar tot 40 graden in de wasmachine is. Deze mat heeft het Duitse OKO tex 1 keurmerk. Kleuren: steenrood, paars, blauw, mosgroen, saffraan en muisgrijs. Ook is het mogelijk om een mat te huren voor het weekend. Dit kan voor €5,00 per dag. Neem contact met info(at)yogayou.eu op mocht je hier gebruik van willen maken.

      YOGAKLEDING

      Trek kleren aan waarin jij je prettig voelt zolang ze maar niet knellen. Laagjes kleding is aanbevolen, zodat je altijd wat uit of aan kan trekken. Yoga wordt gedaan op blote voeten, voor de wat rustige oefeningen kun je sokken aantrekken. Neem een eigen dekentje mee, deze kun je gebruiken in je oefeningen als ondersteuning en je kunt je er mee toedekken in Savasana (eindontspanning).

      BASIS COMFORT KAMER

      Dit is de kamer die in het basis all-inclusive arrangement wordt aangeboden. Het is een compacte kamer met een extra lang twin bed. Er is een badkamer met toilet en een ruime douche. Er is gratis WIFI, een flatscreen t.v. en een bureau. Voor deze kamer is geen meerprijs.

      UPGRADE MOGELIJKHEID: SUPERIOR KAMER

      Voor wat meer luxe en een grotere kamer kun je voor €20,00 (p.p) extra een Superior kamer boeken. Deze modern en sfeervol ingerichte kamer heeft een royaal bureau, speciaal voor Mooirivier ontworpen meubels, een extra lang boxspringbed, flatscreen, een zitje, koffie- en thee faciliteiten, een kluis & gratis WIFI. De badkamer heeft een toilet en een ruime douche. Upgrade: €5 p.p. per nacht, €10 per nacht in het geval van 1 persoon op 1 kamer.

      UPGRADE MOGELIJKHEID: SUPERIOR DELUXE KAMER

      De ruime Superior Deluxe kamer heeft een schitterend uitzicht over de rivier en het achterliggende natuurgebied en is modern en sfeervol ingericht. De kamer beschikt over een ruim bureau, speciaal voor Mooirivier ontworpen meubels, een extra lang boxspringbed, flatscreen, zithoek, koffie- en thee faciliteiten, kluis, WIFI, ligbad, toilet en separate douche. Upgrade: €22,50 p.p. per nacht, €45 in het geval van 1 persoon op 1 kamer.

      UPGRADE MOGELIJKHEID: SUITE

      De royale suite heeft een schitterend uitzicht over de rivier en achterliggende natuurgebied en is modern en sfeervol ingericht. de kamer beschikt over een ruim bureau en speciaal voor voor Mooirivier ontworpen meubels, een comfortabel kingsize bed, een grote flatscreen, een zithoek, luxe koffie-en thee faciliteiten, kluis, WIFI. De badkamer is voorzien van een tweepersoonsligbad, tv, een aparte regendouche en seperaat toilet. Upgrade: €32,50 p.p. per nacht, €75 in het geval van 1 persoon op 1 kamer.

      EETWENSEN

      Met eetwensen houden wij rekening. In de weken voor het Yoga Weekend zal er een infomail naar je toe worden gestuurd met de vraag met welke eetwensen wij rekening kunnen houden, door hierop te reageren kun je jouw wensen doorgeven.

      LONGSTAY

      Wil je zondag de mogelijkheid om tot 17:00 gebruik te maken van je hotelkamer (long-stay)? Dan kan dat voor een bijbetaling van €15,00.

      YOGADOCENT MARJET VAN DER LINDE:

      Marjet van der Linde (500RYT) is eigenaar en oprichter van Yoga You en geeft sinds 2005 Yogalessen. Naast Yogadocent is ze ook nog steeds student en zit momenteel in haar 13e Yogastudiejaar. Doordat ze is opgeleid vanuit verschillende Yogadisciplines combineert ze kracht met zachtheid, actie met rust. Daarnaast is er aandacht voor het meditatieve aspect.

      Adem en adembeweging, het aanspannen van de juiste spieren en het ontspannen van de juiste spieren zullen een belangrijke leidraad in dit weekend zijn. Er wordt gewerkt met respect voor eigen grenzen, in een niet competitieve omgeving. Er zullen verschillende asana's (yogahoudingen) aan bod komen, deze asana's zullen vanuit de basis zorgvuldig worden opgebouwd. Ook wordt er extra aandacht besteed aan houding en het juiste gebruik van spieren. Zodat er kracht en ontspanning ontstaat.

      De Yogasessies hebben zowel een Yang (krachtiger, meer op spierkracht gericht) als een Yin karakter (houdingen die rustig zijn en openend). Yin & Yang worden afgewisseld. Ook wordt er gebruik gemaakt van mantra's & worden er soms dynamische oefeningen uit de Kundalini Yoga toegepast.



      Mooirivier heeft een prachtige, grote zaal, direct aan de rivier de Vecht. Het uitzicht is prachtig!

      PROGRAMMA YOGA WEEKEND alle sessie's zijn facultatief

      Vrijdag 24 april 2015
      Vanaf 15:00 is het mogelijk om je kamer in te gaan. Eerder komen bij Mooirivier is mogelijk bijvoorbeeld voor een lunch*. Soms sluiten er ook mensen later aan i.v.m. werk. Dit is geen probleem.

      17:30 YOGA (Vechtzaal) rustige sessie om eventuele spanning in het lichaam te verminderen van uit bewegingen, houdingen en adem- en adembeweging.

      19:00 DINER Officiële begin van het programma
      Een mooi 3-gangen diner wat wordt uitgeserveerd in het restaurant van Mooirivier.

      21:30 korte AVOND YOGA SESSIE (Vechtzaal)
      Voor iedereen die hier aan wil deelnemen. De houdingen zullen rustig zijn en de spijsvertering bevorderen. Het is aan jou of je nog een drankje bij de haard nuttigt, of dat je lekker naar bed gaat na de avond yogasessie.

      Zaterdag 25 april 2015
      10:00-12:30 YOGA Krachtige houdingen worden afgewisseld met rustige houdingen. Er is veel ruimte om vragen te stellen en de houding aan te passen aan jouw lichaam. De nadruk ligt op het versterken van de spieren die het lichaam stabiliseren. En om te geven aan blokkade punten in het lichaam. (Vechtzaal).

      08:00 - 11:00 ONTBIJT Je hebt de mogelijkheid om van 08:00 tot 11:00 te ontbijten. Wil je liever langer uitslapen en niet meedoen met de Yoga kies je eigen ontbijt moment.

      13:00 LUNCH Mocht je het leuk vinden om Zwolle of Ommen bezoeken dan heb je daar na de lunch ruimschoots de tijd voor. Ook is het mogelijk om een fiets of kano te huren (receptie) en de omgeving te ontdekken.

      16:00 - 18:00 YOGA OP MAAT Inloop voor persoonlijke vragen op Yoga gebied (voor de liefhebbers). Welke houdingen vind je lastig? Waar liggen de verbeter punten. Dit is vaak per persoon verschillend omdat ieder lichaam anders is. Deze sessie ontstaat vanzelf vanuit de vragen die worden gesteld. Het is een leuke interactieve sessie waarbij je duidelijke aanwijzingen zal krijgen op je yoga beoefening te verbeteren. Hier wordt Yoga op maat geleverd. Ook interessant als niet direct vragen hebt, je zult merken dat je veel van deze sessie opsteekt.


      19:00 DINER

      21:30 AVONDYOGASESSIE
      Voor iedereen die daaraan wil deelnemen. De houdingen zullen rustig zijn en de spijsvertering bevorderen. Het is aan jou of je nog een drankje bij de haard nuttigt, of dat je lekker naar bed gaat na de avond yogasessie.

      Zondag 26 april 2015

      08:00 - 11:00 ONTBIJT Je hebt de mogelijkheid om van 08:00 tot 11:00 te ontbijten. Wil je liever langer uitslapen en niet meedoen met de Yoga kies je eigen ontbijt moment.

      10:00 - 12:00 YOGA
      Verschillende oefeningen die we dit weekend hebben gedaan, zullen terug komen in deze les.

      12:30 -13:00
      Koffers pakken en bij de receptie stallen of alvast in de auto leggen. (tenzij je je kamer tot 17:00 boekt).

      13:00-14:30 LUNCH
      Na de lunch is er de mogelijkheid, als je dat wilt wat langer te blijven om nog wat te drinken en na te praten in het lounge gedeelte binnen of buiten.


      Organisatie


      Locatie

      • Adres: Oude Oever 10
        Postcode: 7722VE
        Plaats: Dalfsen
        Telefoon: 06-13340800

      Evenement




      Bekijk een grote kaart

      naar boven
  • Vind je evenement

Festivals

Lammetjesdag Orvelte

Zondag 16 juni is het Lammetjesdag in Orvelte. Dit vieren wij met pannenkoeken, lekkere drankjes en ..

Buitengewoon Bevrijd

Terug in de tijd op zaterdag 4, en zondag 5 mei! Op het gehele park vind je 'living history' waarbij..

Open Atelier en Beeldentuin

Deelname Barb's Beeldentuin-Atelier-Galerie aan Open Atelierroute Apeldoorn en aan de Open Atelierda..

Open Atelier en Beeldentuin

Deelname Barb's Beeldentuin-Atelier-Galerie aan Open Atelierroute Apeldoorn en aan de Open Atelierda..

Disco

Silent Everything

SILENT EVERYTHING - HET GROTE SILENT DISCO SPEKTAKEL De leukste Silent Disco around is weer terug..

Single Meet Single Party Deventer - 80’s, 90’s, 00’s till now

Wat kun je verwachten Sfeerimpressie: https://singlemeetsingle.nl/single-meet-single-platform/fot..

Swingnight 80's, 90's, 00's til now!!! bij Boode Bathmen

Dansen, swingen en uit je dak gaan op de beste hits uit de 80's, 90's, 00's tot nu in de Grote Zaal...

30+ Dancing Party Emmen

Party voor iedereen vanaf 30 jaar ?? Relaxed en gezellig uitgaan met leuke leeftijdsgenoten en lekk..