AANMELDEN INLOGGEN
      • Locatie
      • De Bleek
      • Wijnbergseweg
      • 7001 Doetinchem
      • Gelderland, Nederland
      • Van
      • 07 juni 2019
      • Tot
      • 10 juni 2019
    • Algemene informatie

      • Leeftijdscategorie
      • 0 tot 99 jaar
        • Indicatie entreeprijzen
        • - volwassen
        • - kinderen
        • - senioren / 65+
        • 0,00
        • 0,00
        • € 0,00
      • (Openings)tijden
      • 11:00 - 23:00 uur

      Extra informatie

      Festival Achterland; nog steeds het leukste festival van Doetinchem!
      De Parkparade is inmiddels een begrip in de Achterhoek. In 2016 werd het festival, met glans, verkozen tot het leukste festival in Doetinchem. Na 4 succesvolle edities op De Bleek is het in juni 2019 tijd voor de 9de verjaardag van het festival tijdens het pinksterweekend van 7 tot en met 10 juni. Na een verplichte naamswijziging gaat het festival vanaf 2019 als Festival Achterland door het leven.

      De naam ‘Achterland’ komt niet zomaar uit de lucht vallen. De definitie van Achterland is ‘het land dat erachter ligt of gebied waar een stad handel mee drijft’. Dat is precies waar het bij Achterland om draait: met de horeca en vrijwilligers uit een nabije stad wordt een compleet dorp gebouwd. De Achterhoek is een dorp rijker, dat dorp heet Achterland!

      4 dagen lang theater, muziek, eten, drinken, zweven en nog veel meer! Voor de muziek liefhebber die graag nieuw talent leert kennen; voor de theaterliefhebber die verrast en ondergedompeld wil worden in puur en echte voorstellingen en voor de levensgenieter die ook graag eens buiten de deur eet. Vrijdag 7 juni tot en met maandag 10 juni vindt het festival weer plaats op de Bleek aan de Wijnbergseweg in Doetinchem. Dit alles gedragen door het beste team van Nederland, Team Achterland!

      Vrijdag 7 juni is het festivalterrein van 8:30 tot 14:00 exclusief gereserveerd voor de bovenbouwers van het basisonderwijs in Doetinchem en omstreken. Jonge mensen maken
      op een inter- en actieve wijze kennis met cultuur. Een korte kennismaking op een festivalveld, die ze niet snel zullen vergeten! Het rondje cultuur is mogelijk gemaakt door het
      Fonds Spaarbank Doetinchem.
      Daarna barst het festival voor iedereen los! De gezelligste vrijmibo van het jaar start vrijdag 7 juni om 16.00 uur. Niet alleen de gezelligste, ook de makkelijkste kroegentocht; de allerleukste zaken staan gewoon op het festival terrein!

      Bezoekers kunnen het festival passief maar juist ook actief beleven! Kinderen kunnen spelenderwijs kennismaken met het lezen van boeken, bouwwerken maken met de scouting en klimmen en klauteren in een speelparadijs. Erg bijzonder dit jaar voor de kleinsten is de Fiepbus. Dit rijdende kunstwerk is maar liefst 9,5 meter lang en meer dan 3,5 meter hoog! Met onder andere een doolhof, bankjes om te knutselen of om even je rust te pakken met een boekje van Meester Mokka of de Bibliotheek!
      Beleef elke dag een verrassend Achterland met prachtige theatervoorstellingen, een zweefmolen voor jong én oud, Reuzejenga, een Zeefdrukkerij, workshops, inspirerende ‘Streeckgenoten’, een unieke editie van Het Nieuwscafé op locatie en nog heel veel meer.

      Ook het nieuwe Achterland blijft op zoek naar nieuwe talenten in de muziek- & theaterwereld. Net als andere jaren blijft het festival iedereen verrassen met de nieuwste muziek. Niet de bands die je overal ziet maar de bands die je volgend jaar overal ziet! De organisatie heeft bewezen een neus voor nieuw talent te hebben, zo stonden er op eerdere edities bands die later (inter)nationaal doorbraken zoals Kovacs, Chef’Special, Diggy Dex, Sue the Night, Son Mieux en Tape Toy.
      Bij een nieuwe start hoort een knallende aftrap. Daarom presenteert Festival Achterland vol trots
      Tim Knol & The Bluegrass Boogiemen! Combineer de muzikaliteit van Tim Knol met dampende en stampende bluegrass en zo ontstaat goud! Dit voorjaar brengen Tim Knol & The Bluegrass Boogiemen hun eerste gezamenlijke plaat uit en de organisatie is trots dat ze dat in ons Achterland komen presenteren!

      Whitney Houston meets Hot Chip bij de melodieuze alternatieve synthpopband uit Amsterdam; Sheila and the Kit. Ook Hiphop hoort in het Achterland, maar dan wel een bijzondere versie; Jay-Way. Geen alledaagse hiphop-artiest met nummers over seks, drugs en de rock ’n roll-levensstijl. Hij is anders. Hij schrijft eerlijke, poëtische en heldere teksten, waarin hij over zijn ervaringen en groei als artiest vertelt.
      Mis ook vooral de fantastische Nona niet. Een jonge twintiger, maar met de stem van een oude ziel: doorleefd, vol rauwe soul, en vooral hartverwarmend.

      Hou de website (festivalachterland.nl) of de facebookpagina (festivalachterland) in de gaten voor het allerlaatste nieuws en nieuwe namen van het programma. 4 dagen feest met Pinksteren in Achterland!
      Tot dan!

      Organisatie


      Locatie


      Evenement




      Bekijk een grote kaart

      naar boven
  • Vind je evenement

Festivals

Buitengewoon Bevrijd

Terug in de tijd op zaterdag 4, en zondag 5 mei! Op het gehele park vind je 'living history' waarbij..

Open Atelier en Beeldentuin

Deelname Barb's Beeldentuin-Atelier-Galerie aan Open Atelierroute Apeldoorn en aan de Open Atelierda..

Open Atelier en Beeldentuin

Deelname Barb's Beeldentuin-Atelier-Galerie aan Open Atelierroute Apeldoorn en aan de Open Atelierda..

'Kunst: luxe of noodzaak?’, lezing door Anna Tilroe

'Kunst: luxe of noodzaak?’, lezing door Anna Tilroe Cultuurpodium Dorpskerk Huizum, Leeuwarden,..

Disco

Swingnight 80's, 90's, 00's til now!!! bij Boode Bathmen

Dansen, swingen en uit je dak gaan op de beste hits uit de 80's, 90's, 00's tot nu in de Grote Zaal...

30+ Dancing Party Emmen

Party voor iedereen vanaf 30 jaar ?? Relaxed en gezellig uitgaan met leuke leeftijdsgenoten en lekk..

Swingnight 80's, 90's, 00's til now bij Boode Bathmen

Dansen, swingen en uit je dak gaan op de beste hits uit de 80's, 90's, 00's tot nu in de Grote Zaal...

Swingnight 80's, 90's, 00's till now bij Boode Bathmen (4 zalen open!)

Met maar liefst 4 zalen open!!! Grote Zaal: hits 80's, 90's, 00's...tot nu Shotjesbar: Voel de Sum..