AANMELDEN INLOGGEN
      • Locatie
      • Hotel de Rustende Jager
      • Venneperweg 471
      • 2153 AD Nieuw-Vennep
      • Noord-Holland, Nederland
      • Van
      • 06 oktober 2019
      • Tot
      • 06 oktober 2019
    • Algemene informatie

      • Leeftijdscategorie
      • alle leeftijden
        • Indicatie entreeprijzen
        • - volwassen
        • - kinderen
        • - senioren / 65+
        • 15,00
        • 0,00
        • € 0,00
      • (Openings)tijden
      • 14:30 - 20:30 uur

      Extra informatie

      Bluesdag in Nieuw-Vennep

      Op zondag 6 oktober vindt in de Rustende Jager in Nieuw-Vennep de Bluesdag 2019 plaats, georganiseerd door de Dutch Blues Foundation. De Bluesdag, gepresenteerd door Rob van Elst, is een samenvoeging van de twee evenementen, Dutch Blues Awards en Dutch Blues Challenge.

      Dutch Blues Awards
      De jaarlijkse uitreiking van de Dutch Blues Awards is een begrip in de Nederlandse blueswereld. Inmiddels heeft de Dutch Blues Foundation zowel de procedure als de categorieën waarin de awards worden uitgereikt aangepast. De Dutch Blues Awards worden uitgereikt in de categorieën Muzikant, Act, Jong Talent, Bijzondere Prestatie, Publieksprijs, CD, Keeping The Blues Alive en Hall Of Fame. Iedereen kon kandidaten aanmelden. Voor de categorieën Dutch Blues Muzikant en Dutch Blues Act zijn de kandidaten beoordeeld door een team en de meeste punten bepaalden de genomineerden.
      Op 6 oktober wordt bekend gemaakt wie een Dutch Blues Award ontvangen. In de nieuwe opzet ontvangen ook de genomineerden een officiële onderscheiding.

      De genomineerden voor de Dutch Blues Awards in de categorie Muzikant zijn Big Bo, Dave Warmerdam en Guy Smeets, in de categorie Act Big Bo, Dave Warmerdam Band en Robbert Fossen Band. Voor Jong Talent zijn Dave Warmerdam en Lars Hoogland genomineerd en voor Bijzondere Prestatie Big Bo en The Ragtime Rumours. Voor de Publieksprijs kan tot 1 augustus gestemd worden op AJ Plug, Big Bo, Mojo Hand, Ramblin` Dog of The Juke Joints. De CD award gaat naar Preaching The Blues van Big Bo, de Keeping The Blues Alive award naar Ribs & Blues en de Bintangs worden toegelaten tot de Hall Of Fame.

      Dutch Blues Challenge
      De Dutch Blues Foundation is inmiddels bijna tien jaar bezig met het promoten van Nederlandse blues. De jaarlijkse Dutch Blues Challenge is een evenement waarvan de winnaars vervolgens deelnemen aan de International Blues Challenge in Memphis en de
      European Blues Challenge in een steeds wisselend Europees land. Bluesmuzikanten krijgen hierdoor een duwtje in de rug naar meer bekendheid en een opstap naar de grotere (inter)nationale podia. Voor het eerst in de geschiedenis won een Nederlandse band, The Ragtime Rumours, de European Blues Challenge in 2018. In 2016 werd Phil’ Bee’s Freedom tweede en in 2019 werd The Dynamite Blues Band derde van de tweeëntwintig landen. In 2013 hebben Robbert Fossen en Peter Struijk geschiedenis geschreven door als eerste Nederlandse act de finale tijdens de International Blues Challenge te bereiken.
      De deelnemers aan de Dutch Blues Challenge 2019 zijn bekend. Eén van de bands had zich reeds geplaatst door het winnen van de Young Blues Challenge Texel 2018, de andere via eigen aanmelding en een voorselectie. De challengecommissie heeft zestien ingezonden aanmeldingen beoordeeld op bluesinhoud, presentatie, originaliteit, vocaal en instrumentaal talent.
      Er is besloten om zonder voorrondes uitsluitend een finale te houden. De hoogst scorende bands en solo/duo’s hebben zich daarmee rechtstreeks voor de finale geplaatst.
      De finalisten zullen op 6 oktober 2019 laten zien en horen waarom zij op internationale podia thuishoren en gaan uitmaken wie Nederland vertegenwoordigt in Memphis tijdens de International Blues Challenge 2020 en bij de European Blues Challenge op 17 en 18 april in Nederland (Zaantheater, Zaandam). Laatstgenoemd evenement wordt georganiseerd door de Stichting Blues in Zaanstad in samenwerking met de Dutch Blues Foundation en de European Blues Union.

      De finalisten in de categorie bands zijn Dave Chavez Band, Dave Warmerdam Band, Electric Hollers en Ray Stepien Trio, terwijl de eindronde voor solisten/duo's is gehaald door Robbert Duijf en het duo Frick 'n' Man.

      Toegangskaarten zijn te bestellen via www.dutchbluesfoundation.com.

      Organisatie


      Locatie


      Evenement




      Bekijk een grote kaart

      naar boven
  • Vind je evenement

Disco

Silent Everything

SILENT EVERYTHING - HET GROTE SILENT DISCO SPEKTAKEL De leukste Silent Disco around is weer terug..

Ladi Dadi XL

Na een reeks super gezellige Ladi Dadi edities in de kleine zaal, is het eindelijk zover Ladi Dadi m..

Single Meet Single Party Deventer - 80’s, 90’s, 00’s till now

Wat kun je verwachten Sfeerimpressie: https://singlemeetsingle.nl/single-meet-single-platform/fot..

Swingnight 80's, 90's, 00's til now!!! bij Boode Bathmen

Dansen, swingen en uit je dak gaan op de beste hits uit de 80's, 90's, 00's tot nu in de Grote Zaal...

Festivals

Lammetjesdag Orvelte

Zondag 16 juni is het Lammetjesdag in Orvelte. Dit vieren wij met pannenkoeken, lekkere drankjes en ..

Buitengewoon Bevrijd

Terug in de tijd op zaterdag 4, en zondag 5 mei! Op het gehele park vind je 'living history' waarbij..

Open Atelier en Beeldentuin

Deelname Barb's Beeldentuin-Atelier-Galerie aan Open Atelierroute Apeldoorn en aan de Open Atelierda..

Open Atelier en Beeldentuin

Deelname Barb's Beeldentuin-Atelier-Galerie aan Open Atelierroute Apeldoorn en aan de Open Atelierda..