AANMELDEN INLOGGEN
      • Locatie
      • Landgoed Gulbergen
      • Schoutse Vennen 15
      • 5674 TK Nuenen
      • Noord-Brabant, Nederland
      • Van
      • 21 juli 2017
      • Tot
      • 30 juli 2017
    • Algemene informatie

      • Leeftijdscategorie
      • 0 tot 99 jaar
        • Indicatie entreeprijzen
        • - volwassen
        • - kinderen
        • - senioren / 65+
        • 12,00
        • 0,00
        • € 10,00
      • (Openings)tijden
      • 10:00 - 18:00 uur

      Extra informatie

      Bloem & Tuin 2017
      24e Internationale editie
      Landgoed Gulbergen, Nuenen (bij Eindhoven), Noord-Brabant
      vrijdag 21 juli tot en met zondag 30 juli 2017
      10 daags tuinevenement; Bloem & Tuin is trending!
      De bossen op Landgoed Gulbergen vormen het decor van de 24e editie van Bloem & Tuin. Naast de nieuwste tuintrends en tuininspiratie zijn er ook bijzonder veel bloemen, planten en traditionele tuinproducten te zien.
      De grote kracht van Bloem & Tuin blijft immers het samenbrengen van specialisten op het gebied van tuinieren, bloemen en planten. Op het prachtige Landgoed Gulbergen, waar dit internationale tuinevenement gehouden wordt, maken de bezoekers een wandeling van twee kilometer over kronkelige bospaden geplaveid met boomschorssnippers. Zo lopen jaarlijks tussen de 40.000 en 50.000 bezoekers uit binnen- en buitenland langs allerlei modeltuinen, kwekers, kunstenaars en productstands. Een kleurrijk en inspirerend dagje uit in de natuur voor het hele gezin.

      Tuintrends voor 2017; Alles mag en niets moet.
      Gezelligheid en levendige kleuren zijn de tuintrend voor 2017. De strakke sobere vormgeving van de afgelopen jaren wordt nu opgevrolijkt door kleurrijke planten en potten. Alles kan en niets moet is het motto. Creeer je tuin naar eigen smaak en sfeer.
      Duurzaamheid in de tuin blijft steeds meer aan bod komen, maar ook echt design. Zo zijn er diverse bedrijven, waaronder het gerenommeerde bedrijf Tesla die acte de présence komt geven. Bloem & Tuin is trending voor iedere tuinliefhebber.
      De natuurlijke tuin – waarin planten centraal staan en kleine tuindieren als insecten en vlinders zich letterlijk thuis voelen – ontpopt zich dit jaar als dé trend van tuinminnend Nederland. Diverse kwekers en bedrijven maken de bezoeker van Bloem & Tuin als vanzelfsprekend graag wegwijs in de wondere wereld van deze feeërieke tuinen. Daarnaast maken ook veranda's, serres, patio's en buitenhaarden steeds vaker deel uit van het zogeheten wonen in de tuin. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de vele standhouders die unieke eetbare planten en bloemen op het verkoopmenu hebben staan: zo wordt een diner wel héél spannend! Met haar 'eetbare' balkontuin, brengt Intratuin de natuurlijke keuken zelfs binnen bereik voor iedere denkbare woonomgeving.
      Dat de tuin zich steeds meer ontwikkelt tot een letterlijk verlengstuk van de eigen woning, blijkt alleen al uit het feit, dat de nieuwste interieurtrends zich voornamelijk richten op het gebruik van natuurlijke materialen als hout en natuursteen.


      Functioneel en duurzaam design op Bloem & Tuin 2017
      De tuin is steeds meer een verlengstuk van ons huis. We koken er in onze uitgebreide tuinkeuken, ontspannen er in luxe loungesets met tv en internet of zelfs in jacuzzi’s en laten ons graag verleiden door knusse hoekjes of prachtige bloemborders. Op het tiendaagse tuinevenement Bloem & Tuin staan de nieuwste trends op het gebied van tuininrichting centraal.
      Zo zal het gerenommeerde bedrijf Tesla ook voor het eerst acte de présence geven op Bloem & Tuin. Zij komen met een oplossing om opgewekte energie middels een prachtige design wall op te slaan om zo nog meer rendement uit de mogelijk gewonnen zonne-energie op te slaan.

      De Moestuin: voor balkon en stadstuintjes
      De moestuin blijkt meer en meer populair te worden. Een trend die enkele jaren geleden is ingezet en in veel gevallen niet meer weg te denken. Tuincentra en supermarkten spelen er helemaal op in.
      Menigeen dacht dat deze trend tijdelijk zou zijn, maar men plukt dus letterlijk de vruchten en het is ook nog eens kostenbesparend. Diverse kwekers bieden eetbare planten en bloemen aan om een diner spannender te maken. Tuincentra spelen hier handig op in en gaan zelfs nog een stapje verder met leuke oplossingen om een ‘eetbare’ balkontuin te realiseren of in een stadstuin. Zo zijn er ook al praktische verrijdbare tuinkasjes voor de kleinere tuin.


      Opening en entree
      Van vrijdag 21 juli tot en met zondag 30 juli is Bloem & Tuin dagelijks geopend van 10.00 uur tot 18.00 uur.
      Voor volwassenen is de entree € 12,-- per persoon. Kinderen onder de 14 jaar mogen onder begeleiding gratis naar binnen.
      Parkeertarief op bewaakt terrein (geheel verzorgd door vrijwilligers van diverse lokale verenigingen): € 6,-- per auto, of € 1,- per fiets of bromfiets.

      Alle info en een sfeerimpressie vindt u op www.bloementuin.nl
      www.bloementuin.nl

      Organisatie


      Locatie


      Evenement




      Bekijk een grote kaart

      naar boven
  • Vind je evenement

Festivals

Lammetjesdag Orvelte

Zondag 16 juni is het Lammetjesdag in Orvelte. Dit vieren wij met pannenkoeken, lekkere drankjes en ..

Buitengewoon Bevrijd

Terug in de tijd op zaterdag 4, en zondag 5 mei! Op het gehele park vind je 'living history' waarbij..

Open Atelier en Beeldentuin

Deelname Barb's Beeldentuin-Atelier-Galerie aan Open Atelierroute Apeldoorn en aan de Open Atelierda..

Open Atelier en Beeldentuin

Deelname Barb's Beeldentuin-Atelier-Galerie aan Open Atelierroute Apeldoorn en aan de Open Atelierda..

Disco

Silent Everything

SILENT EVERYTHING - HET GROTE SILENT DISCO SPEKTAKEL De leukste Silent Disco around is weer terug..

Ladi Dadi XL

Na een reeks super gezellige Ladi Dadi edities in de kleine zaal, is het eindelijk zover Ladi Dadi m..

Single Meet Single Party Deventer - 80’s, 90’s, 00’s till now

Wat kun je verwachten Sfeerimpressie: https://singlemeetsingle.nl/single-meet-single-platform/fot..

Swingnight 80's, 90's, 00's til now!!! bij Boode Bathmen

Dansen, swingen en uit je dak gaan op de beste hits uit de 80's, 90's, 00's tot nu in de Grote Zaal...