AANMELDEN INLOGGEN
      • Locatie
      • Binnenstad Utrecht
      • Utrecht
      • Utrecht, Nederland
      • Van
      • 13 april 2013
      • Tot
      • 14 april 2013
    • Algemene informatie

      • Leeftijdscategorie
      • alle leeftijden
        • Indicatie entreeprijzen
        • - volwassen
        • - kinderen
        • - senioren / 65+
        • 0,00
        • 0,00
        • € 0,00
      • (Openings)tijden
      • 13:00 - 14:00 uur

      Extra informatie

      UTRECHT - Culturele Zondag Utrecht Danst is een 24-uur durend dansspektakel voor jong en oud dat plaatsvindt in het weekend van 13 en 14 april. Deze vierde én laatste editie van Utrecht Danst is een speciale: op zaterdagavond al gaat het programma in de Utrechtse binnenstad van start met muziek, dansen en eten in aanloop naar de spectaculaire publieksopening van de Vrede van Utrecht op het dak van de A2 (Leidsche Rijn), met onder meer Junkie XL en het Metropole Orkest. Op zondag verandert de stad in één groot danspodium met voorstellingen, workshops, dansshows, dansfilms en andere activiteiten van professionele dansgezelschappen en makers uit Utrecht en daarbuiten, vele amateurgroepen en dansscholen uit de provincie. Alle disciplines komen aan bod: van modern, klassiek, tango en urban tot lindyhop, balfolk en flamenco.

      De Neude verandert op zaterdagavond in een heuse DansArena, waar men kan kijken naar een urban dansbattle en dansshows van crews uit heel Nederland. Daarna wordt het plein vrijgemaakt voor Utrechtse dj’s en kan iedereen zijn of haar dansmoves in de strijd gooien. Zin in een hapje eten? Met Dance ’n Dine kan men kiezen uit vijf routes langs vele restaurants die de hele avond heerlijke dansbare hapjes serveren. Met volop gelegenheid tot dansen. Bijvoorbeeld in Brasserie Bresson waar men kan genieten van Franse delicatessen onder genot van live jazz muziek en jazz dans optredens. Vanaf Utrecht Centraal is er een pendeldienst naar het dak van de A2 (Leidsche Rijn) voor het openingsspektakel van de Vrede van Utrecht met Junkie XL en Metropole Orkest. Bezoekers worden ook weer terug gebracht naar de binnenstad, waar een uitgebreid afterparty programma is in meer dan dertig clubs en danscafés: Dance ‘n Dance. Dit varieert van salsa bij Broers en disco in Kosten Koper tot techno bij Dock 154 en stijldansen in Grand Hotel Karel V. Daarnaast wordt op een speciaal waterscherm boven de Oudegracht de dansfilm Interference vertoond en kan men een bijzondere nachtwandeling maken langs korte dansstukken in de stad.
      De stad als danspodium - zo 14 april

      Op meer dan dertig locaties kan men op zondag genieten van alles wat Utrecht als dansstad te bieden heeft. een programma met voorstellingen en workshops, van modern, klassiek en urban tot latin, lindyhop en flamenco. Een greep
      uit het programma: Op de Neude staat een overdekte DansArena met diverse dansvoorstellingen van o.m. het nieuwe festival SPRING, De Dansers en het Internationaal Danstheater. In het Stadhuis opent burgemeester Wolfsen Het Stadsbal, waar een keur aan ballroom dansen de revue passeert, van de 16e eeuw tot nu. In het dick bruna huis komt nijntje danst tot leven. Museum Speelklok verandert voor één dag in een Hip Hop Palace waar danser Juvat Westendorp bezoekers al dansend rondleidt. Op het Domplein wordt een Dansdorp ingericht
      met dansworkshops en shows van dansscholen uit de hele Provincie. In Stairway to Heaven dansen veertig-, vijftig- en zestigplussers samen met Sandra Remer de sterren van de hemel. In de Winkel van Sinkel staan de zintuigen centraal met het programma Dance ’n Senses / Senself van Stichting Skyway. Choreografe Krisztina de Châtel presenteert hier de première van haar korte choreografie door mensen met en zonder een visuele, lichamelijke, verstandelijke of auditieve beperking. Utrecht Danst wordt uiteindelijk om 17.00 uur afgesloten met een Grande Finale op de Neude, met de welbekende U-Dans. Ook kan men meedoen aan een speciale U-Dans wedstrijd, door een eigen versie van de U-Dans te dansen, deze te filmen en op Youtube te plaatsen. De inzender van het filmpje met de meeste likes wint een prijs.

      Het volledige programma staat op www.culturelezondagen.nl, hier kan men ook een eigen route samenstellen. Meer informatie over de Vrede van Utrecht: www.vredevanutrecht2013.nl.

      Organisatie


      Locatie

      • Plaats: Utrecht

      Evenement




      Bekijk een grote kaart

      naar boven
  • Vind je evenement

Disco

Silent Everything

SILENT EVERYTHING - HET GROTE SILENT DISCO SPEKTAKEL De leukste Silent Disco around is weer terug..

Single Meet Single Party Deventer - 80’s, 90’s, 00’s till now

Wat kun je verwachten Sfeerimpressie: https://singlemeetsingle.nl/single-meet-single-platform/fot..

Swingnight 80's, 90's, 00's til now!!! bij Boode Bathmen

Dansen, swingen en uit je dak gaan op de beste hits uit de 80's, 90's, 00's tot nu in de Grote Zaal...

30+ Dancing Party Emmen

Party voor iedereen vanaf 30 jaar ?? Relaxed en gezellig uitgaan met leuke leeftijdsgenoten en lekk..

Festivals

Lammetjesdag Orvelte

Zondag 16 juni is het Lammetjesdag in Orvelte. Dit vieren wij met pannenkoeken, lekkere drankjes en ..

Buitengewoon Bevrijd

Terug in de tijd op zaterdag 4, en zondag 5 mei! Op het gehele park vind je 'living history' waarbij..

Open Atelier en Beeldentuin

Deelname Barb's Beeldentuin-Atelier-Galerie aan Open Atelierroute Apeldoorn en aan de Open Atelierda..

Open Atelier en Beeldentuin

Deelname Barb's Beeldentuin-Atelier-Galerie aan Open Atelierroute Apeldoorn en aan de Open Atelierda..