AANMELDEN INLOGGEN
      • Locatie
      • Zuidbroek
      • Burgemeester Omtaweg 4
      • 9636em Zuidbroek
      • Groningen, Nederland
      • Van
      • 13 oktober 2018
      • Tot
      • 14 oktober 2018
    • Algemene informatie

      • Leeftijdscategorie
      • 0 tot 99 jaar
        • Indicatie entreeprijzen
        • - volwassen
        • - kinderen
        • - senioren / 65+
        • 10,00
        • 5,00
        • € 0,00
      • (Openings)tijden
      • 09:00 - 24:00 uur

      Extra informatie

      Amateur-archeologen vanuit de hele wereld gaan op zoek naar “de goudschat” van Zuidbroek tijdens de Nationale Archeologiedagen.

      Detectorworld - Nationale Archeologiedagen Tijdens de Nationale Archeologiedagen op 13 en 14 oktober vindt in de Eurohallen van Zuidbroek (Groningen) de grootste Internationale metaaldetectie- en archeologiebeurs plaats met vele spannende activiteiten! Op zoek naar de grote zilver- en goudschat! Schatzoekers en (amateur)-archeologen vanuit de hele wereld komen naar Zuidbroek om met hun metaaldetector op zoek te gaan naar de grote zilver- en goudschat. De vinder mag de schat houden! Op de meer dan 215 hectare aan zoekvelden mogen de deelnemers gaan onderzoeken wat er zo al te vinden is in de bodem van Zuidbroek. Ook zijn er prijspenningen verstopt en wordt er door de deelnemers gezocht naar de sleutels van de oude schatkist. De winnaar gaat er vandoor met een profesionele 3D Bodemscanner met een waarde van meer dan 4000 euro! Deelnemers uit landen als Amerika, Rusland, Frankrijk, Turkije, Griekenland, Engeland, Italië, Polen, Nederland en Duitsland hebben zich reeds aangemeld voor de zoekwedstrijden.

      Internationale metaaldetectie- en archeologiebeurs
      In de Eurohallen kunnen de bezoekers de vele Internationale beursstands bezoeken met o.a. de nieuwste metaaldetectors en accessoires, bijzondere bodemvondsten tentoonstellingen, muntencollecties, archeologische instanties, outdoor artikelen, boeken en magazines.

      Presentatie over de grootste Viking schat uit de Britse geschiedenis
      In de middag zijn er vele interessante lezingen en presentaties o.a. over de grootste Viking schat uit de Britse geschiedenis met een waarde van meer dan 2 miljoen pond!. Derek Mclennan, vinder van de schat, zal persoonlijk aanwezig zijn en een indrukwekkende presentatie geven over deze schat die hij in 2014 in Schotland vond. Maak kennis met de metaaldetector hobby Ook voor nieuw geinteresseerden is er tijdens het archeologisch weekend in Zuidbroek van alles te beleven; zo kunt u veel leren over archeologie, kennis maken met de metaaldetector hobby en een workshop “schatgraven” volgen. U
      kunt een metaaldetector te huren om zelf een dagje als amateur-archeoloog de bodem te onderzoeken of deel te nemen aan de zoekwedstrijden. Ook leert u meer over de wetgeving in Nederland.

      Uw bodemvondst laten identificeren door een team van archeologen
      Heeft u weleens iets bijzonders in de bodem gevonden waarvan u niet weet wat het is of hoe oud het is? Neem het mee naar “Detectorworld” want op zaterdag 13 oktober is er een team van deskundige archeologen en bodemvondstenexperts aanwezig om uw vondsten te identificeren.

      Kinderanimatie met archeologische activiteiten
      Voor de kinderen is er van 09:00 tot 18:00 uur een kinderanimatie team aanwezig met een speelhal en vele interessante archeologische activiteiten om de kinderen op spelenderwijs kennis te laten maken met de archeologie. O.a. goud zeven en “schatzoeken” met een echte metaaldetector maken deel uit van de activiteiten! Ook voor de kinderen zijn er zoekwedstrijden met kans op mooie prijzen! Op beide dagen wordt er gezocht naar een zilveren muntschat. De jonge vinders mogen “de schatten” mee naar huis nemen.

      TV helden “The Diggers” onder de deelnemers!
      Vanuit Amerika komen de bekende schatgravers “KG & Ringy” van het televisieprogramma “The Diggers” op National Geographic over naar Zuidbroek om het evenement bij te wonen. Ook zij zullen op zoek gaan naar “De goud- en zilverschat van Zuidbroek”.

      Nationale archeologiedagen De Nationale Archeologiedagen willen de Nederlandse archeologie en geschiedenis meer toegankelijk, zichtbaar en beleefbaar maken voor een groot publiek van jong en oud. Tijdens deze dagen kan iedereen kennis maken met alle facetten van archeologie in Nederland. De dagen brengen het verleden tot leven, vertellen het verhaal van vroeger en zijn een unieke gelegenheid om eens mee te kijken wat er allemaal in de Nederlandse bodem verborgen zit en zat. De Nationale Archeologiedagen zijn relatief nieuw in Nederland. Maar een aantal landen om ons heen kennen al langere tijd Nationale Archeologiedagen (Engeland, Frankrijk). Ook bestaat er wereldwijd een International Day of Archaeology. Daar doet Nederland met dit evenement nu ook aan mee.

      PAN (Portable Antiquities of the Netherlands)
      Ook PAN, de officiele instantie wat betreft bodemvondstenregistratie is aanwezig met een stand. Het doel van PAN is om oudheidkundige bodemvondsten in privebezit, met name metaalvondsten gevonden met behulp van een metaaldetector, te documenteren en online te publiceren, en zo de informatie over de vondsten en hun vondstlocatie beschikbaar te maken voor wetenschap, erfgoedonderzoek, musea en andere geinteresseerden.

      “Archeologie leeft!”
      Afterparty met live-band 2Gift Om te vieren dat de “archeologie leeft” is er op zaterdagavond 13 oktober vanaf 19:00 uur een afterparty in de beurshal met live muziek van de Groningse
      coverband “2Gift”. De afterparty is toegankelijk voor zowel standhouders als bezoekers met een geldige beursticket. De catering wordt het gehele weekend verzorgd door het nabij gelegen “Van der Valk” restaurant. Aanvullende informatie zoekwedstrijden

      Organisatie


      Locatie


      Evenement




      Bekijk een grote kaart

      naar boven
  • Vind je evenement

Festivals

Lammetjesdag Orvelte

Zondag 16 juni is het Lammetjesdag in Orvelte. Dit vieren wij met pannenkoeken, lekkere drankjes en ..

Buitengewoon Bevrijd

Terug in de tijd op zaterdag 4, en zondag 5 mei! Op het gehele park vind je 'living history' waarbij..

Open Atelier en Beeldentuin

Deelname Barb's Beeldentuin-Atelier-Galerie aan Open Atelierroute Apeldoorn en aan de Open Atelierda..

Open Atelier en Beeldentuin

Deelname Barb's Beeldentuin-Atelier-Galerie aan Open Atelierroute Apeldoorn en aan de Open Atelierda..

Disco

Silent Everything

SILENT EVERYTHING - HET GROTE SILENT DISCO SPEKTAKEL De leukste Silent Disco around is weer terug..

Single Meet Single Party Deventer - 80’s, 90’s, 00’s till now

Wat kun je verwachten Sfeerimpressie: https://singlemeetsingle.nl/single-meet-single-platform/fot..

Swingnight 80's, 90's, 00's til now!!! bij Boode Bathmen

Dansen, swingen en uit je dak gaan op de beste hits uit de 80's, 90's, 00's tot nu in de Grote Zaal...

30+ Dancing Party Emmen

Party voor iedereen vanaf 30 jaar ?? Relaxed en gezellig uitgaan met leuke leeftijdsgenoten en lekk..