I.v.m. Coronavirus kan het zijn dat geplaatste evenementen geen doorgang vinden.
Aanmelden Zakelijk inloggen
   • Locatie
   • Centraal in Nederland
   • Centraal in Nederland
   • Centraa 0 niet bekend
   • , Nederland
   • Van
   • 04 oktober 2021
   • Tot
   • 14 oktober 2021
  • Algemene informatie

   • Leeftijdscategorie
   • alle leeftijden
    • Indicatie entreeprijzen
    • - volwassen
    • - kinderen
    • - senioren / 65+
    • 3680,00
    • 0,00
    • € 0,00
   • (Openings)tijden
   • 01:00 - 01:00 uur

   Extra informatie

   Functioneel Beheer in de Publieke Sector – belangrijker dan ooit

   Door het toenemende belang van informatievoorziening binnen publieke organisaties wordt ook Functioneel Beheer als discipline steeds belangrijker. Functioneel Beheer focust zich op het beheer aan de vraagkant en richt zich op de gebruikers. Het gaat hierbij niet om de IT-techniek, maar om de ondersteuning van de bedrijfsprocessen door een goede informatievoorziening.

   De Functioneel Beheerder is de verbindende factor als het gaat om relaties met andere partijen, zoals gebruikers, systeembeheer, gegevensbeheer, leveranciers en management. Tevens moet de Functioneel Beheerder specialistische kennis van zijn eigen vakgebied kunnen combineren met kennis van de functionaliteiten van software en IT. Dit alles stelt forse eisen aan de competenties van de Functioneel Beheerder.

   Het aantal Functioneel Beheerders met een gedegen professionele basis is nog relatief gering binnen de publieke sector. Wilt u als publieke organisatie meer invloed uitoefenen op uw toekomstige informatievoorziening, dan is het zaak uw Functioneel Beheer te versterken. Professionalisering van de Functioneel Beheerders in uw organisatie c.q. investeren in hun kennis en vaardigheden is daarbij een must.

   In deze actuele en praktijkgerichte opleiding krijgt u als Functioneel Beheerder de juiste handvatten aangereikt om de organisatie rondom Functioneel Beheer succesvol vorm te geven en de rol van Functioneel Beheerder in een publieke organisatie beter uit te voeren.

   Functioneel Beheer en BiSL in publieke organisaties

   BiSL (Business Information Services Library) is een publieke standaard voor Functioneel Beheer en informatiemanagement en wordt ook in de publieke sector steeds meer toegepast. BiSL geeft invulling aan de processen en activiteiten die noodzakelijk zijn om de informatievoorziening vanuit de gebruikers- en bedrijfsoptiek te sturen. Tijdens de 5-daagse opleiding Functioneel Beheer in de Publieke Sector krijgt u inzicht in de BiSL processen en reiken wij u concrete handvatten aan voor de toepassing van het Functioneel Beheer BiSL framework binnen uw organisatie.

   Functioneel Beheer in de Publieke Sector – doel van de opleiding

   Het doel van deze opleiding is het succesvol toepassen van Functioneel Beheer in de praktijk van publieke organisaties. Zo worden bijvoorbeeld alle processen rondom Functioneel Beheer met u doorgenomen. Daarnaast komt ook de rol van Functioneel Beheer in een veranderingsproces aan de orde, zoals bijvoorbeeld de digitale transformatie binnen de publieke sector. Ook leert u hoe u als Functioneel Beheerder moet omgaan met continue veranderingen in prioriteit en verwachtingen van de klant. Relevante trends, wet- en regelgeving en methoden voor Functioneel Beheer worden eveneens uitgebreid behandeld.

   Functioneel Beheer in de Publieke Sector – voor wie?

   De 5-daagse opleiding Functioneel Beheer in de Publieke Sector is specifiek ontwikkeld voor (aankomend) Functioneel Beheerders werkzaam bij (semi)overheidsorganisaties, zoals ministeries, gemeenten, provincies en waterschappen, of uitvoeringsorganisaties zoals zorg- en onderwijsinstellingen, woningcorporaties, openbaar vervoer, etc.

   Qua functionarissen denken wij met name aan (aankomend) Functioneel Beheerders, informatiemanagers, IT managers, coördinatoren en managers I&A, key users, demand & supply managers, informatie-analisten, informatie-architecten, service managers, business unit managers, adviseurs en afdelingsmanagers die sturing geven aan (applicatie) beheerders.

   Functioneel Beheer in de Publieke Sector – voorkennis

   U heeft geen specifieke voorkennis nodig om succesvol deel te kunnen nemen aan de opleiding Functioneel Beheer in de Publieke Sector.

   Functioneel Beheer in Publieke Organisaties – niveau van de opleiding

   De opleiding Functioneel Beheer in de Publieke Sector wordt gegeven op HBO/Bachelor werk- en denkniveau.

   Functioneel Beheer – studiemateriaal

   U ontvangt studiemateriaal afgestemd op de leerbehoefte van de functioneel beheerder in de publieke sector. Daarnaast ontvangt u de volgende boeken: De functioneel beheerder en BiSL (t.w.v. € 47,50); Succes met de requirements (t.w.v. € 48,-); BiSL zelfevaluatie (t.w.v. € 13,-) en het boek BiSL - een framework voor business informatiemanagement (t.w.v. € 42,50).

   Functioneel Beheer in de Publieke Sector – aantal deelnemers

   Gezien het intensieve en interactieve karakter van de opleiding Functioneel Beheer in de Publieke Sector wordt slechtst een beperkt aantal deelnemers toegelaten.

   Functioneel Beheer – wat is het?

   Functioneel Beheer houdt zich bezig met het beheren van de informatievoorziening ten behoeve van de gebruikersorganisatie. Functioneel Beheer zorgt voor het specificeren van de IT-services, het aansturen van de realisatie daarvan en het beheer van de bedrijfsinformatie. Voorbeelden van operationele processen binnen Functioneel Beheer zijn het structureren van veranderingen die plaatsvinden in de informatievoorziening en het ondersteunen van eindgebruikers bij het dagelijkse gebruik van de informatievoorzieningen. Een gangbare set best practices voor Functioneel Beheer wordt beschreven in BiSL.

   Organisatie


   Locatie

   • Adres: Centraal in Nederland
    Postcode: Centraa
    Plaats: 0 niet bekend
    Telefoon: 040 246 02 26
    Email: info@imf-online.com

   Evenement
   Bekijk een grote kaart

   naar boven
 • Vind je evenement

Attractieparken

Miniatuurweekend Nienoord

Geniet van de mooiste miniaturen. We verwelkomen deze dag speciale gasten. Modelbouwclub De Vrije Tr..

Outdoor Zomerkamp Vol Avontuur

Deze zomer kan je op kamp bij Outdoorpark SEC Almere! Twee dagen en een overnachting vol avonturen ..

Outdoor Zomerkamp Vol Avontuur

Deze zomer kan je op kamp bij Outdoorpark SEC Almere! Twee dagen en een overnachting vol avonturen ..

Outdoor Zomerkamp Vol Avontuur

Deze zomer kan je op kamp bij Outdoorpark SEC Almere! Twee dagen en een overnachting vol avonturen ..

Festivals

Internationale Modderdag in Almere

Almere doet weer mee aan internationale ModderDag. Dit betekent dat als in het hele land tienduizend..

DVHN Zomerfair

Het leukste buitenfeest van het jaar keert terug! Op zaterdag 3 en zondag 4 juli 2021 vindt in de..