AANMELDEN INLOGGEN
      • Locatie
      • Amsterdam
      • Amsterdam
      • Noord-Holland, Nederland
      • Van
      • 31 december 2024
      • Tot
      • 31 december 2024
    • Algemene informatie

      • Leeftijdscategorie
      • alle leeftijden
        • Indicatie entreeprijzen
        • - volwassen
        • - kinderen
        • - senioren / 65+
        • 2150,00
        • 0,00
        • € 0,00
      • (Openings)tijden
      • N.B.

      Extra informatie

      CIPP/E – dé Europese standaard op het gebied van privacy
      Met de CIPP/E training en certificering van IAPP (International Association of Privacy Professionals) kunt u aantonen dat u kennis heeft van de wet- en regelgeving op het gebied van privacy en data protection op Europees niveau. CIPP/E wordt gezien als dé Europese standaard op het gebied van privacy.

      IAPP (International Association of Privacy Professionals)
      De International Association of Privacy Professionals (IAPP) is de grootste data privacy community in de wereld. IAPP biedt privacy certificeringen voor privacy professionals en managers, zoals CIPP/E, Certified Information Privacy Manager (CIPM) en Certified Information Privacy Technologist (CIPT). De Certified Information Privacy Professional/Europe (CIPP/E) certificering wordt gezien als dé Europese standaard op het gebied van Privacy. IAPP is een non-profit organisatie met meer dan 14.000 leden.

      Wat leert u in de CIPP/E training?
      Deze training, die opleidt voor de Certified Information Privacy Professional/Europese titel, bestaat uit 2 dagen. Gedurende de training wordt volledig ingegaan op de Europese context en specifieke wet- en regelgeving rondom data protection. Tijdens de eerste dag worden onderwerpen als Data Protection Laws, Personal Data, Controllers and Processors, Processing Personal Data, Information Provision en Data Subjects' Rights behandeld. Tijdens de tweede dag wordt specifiek ingegaan op Security of Processing, Accountability, International Data Transfers, Supervisions and Enforcement en Compliance.

      Voor wie is deze training van belang?
      Privacy en data protection staan zowel bij bedrijven als de overheid hoog op de agenda en krijgen in de huidige security trainingen niet de aandacht die deze Europese privacy training wel geeft. De CIPP/E training en certificering zijn dan ook bedoeld voor alle IT-, privacy- en security professionals, managers en consultants die dit gemis ook voelen en te maken hebben met persoonsgegevens.

      Qua functionarissen denken wij o.a. aan Privacy Officers (PO), Functionarissen Gegevensbescherming (FG), informatiemanagers, corporate privacy managers, Data Protection Officers (DPO), ISO's, compliance officers, risico managers, IT juristen, bedrijfsjuristen, advocaten, IT auditors en IT governance professionals.

      Over het CIPP/E examen
      Na afloop van de CIPP/E training ontvangt u een voucher voor het CIPP/E examen. Deze examenvoucher is 12 maanden geldig. Het CIPP/E examen kunt u online of bij één van de PearsonVUE testcentra afleggen. Het Engelstalige examen bestaat uit 90 meerkeuzevragen en duurt 150 minuten. De 2-daagse Certified Information Privacy Professional training behandelt alle onderwerpen die in het examen naar voren komen, desalniettemin dient u rekening te houden met 25 uur aan examenvoorbereiding.

      Om examen te mogen doen is het IAPP lidmaatschap vereist. De kosten van dit lidmaatschap (een jaar) zijn bij het tarief van de training inbegrepen. Gedurende de tijd van uw lidmaatschap ontvangt u onder meer uitnodigingen voor exclusieve privacy webinars en toegang tot het IAPP resource center met privacy gerelateerde content.

      De eerste keer niet geslaagd voor het CIPP/E examen?
      Behaalt u onverhoopt het CIPP/E examen de eerste keer niet, dan mag u de CIPP/E training binnen een jaar nogmaals kosteloos bijwonen.

      Aanvullende IAPP certificeringen
      In de CIPP/E training (het “wat”) leert u alles over de Europese wet- en regelgeving op het gebied van privacy en data protectie en over de consequenties van de verschillen tussen bijvoorbeeld Europa en de Verenigde Staten. In de eveneens 2-daagse CIPM - Certified Information Privacy Manager training (het “hoe”) past u deze kennis vervolgens toe in uw rol als privacy manager en wordt er dieper ingegaan op de daarbij behorende verantwoordelijkheden en werkzaamheden.

      Bent u meer technisch geïnteresseerd? Dan is de CIPT - Certified Information Privacy Technologist training een goede aanvulling op de CIPP/E training. Tijdens deze 2-daagse training wordt dieper ingegaan op de toepassing van de privacy wet- en regelgeving in een IT omgeving en worden verschillende IT gerelateerde oplossingen aangereikt. Ook komen onderwerpen als Privacy by Design en de Privacy Operational Lifecycle aan bod.

      Voorbereiding op de CIPP/E training
      Ter voorbereiding op de CIPP/E training en het CIPP/E examen ontvangt u het officiële IAPP studiemateriaal. Wij verwachten dat vóór aanvang van de training de volgende aspecten uit het studiemateriaal voor u bekend zijn:
      - Wat is een persoonsgegeven?
      - Wat is een controllor?
      - Wat is een processor?
      - Beginselen van gegevensverwerking (OESO principes art. 5 AVG)
      - Grondslagen (art. 6 AVG)

      Niveau van de CIPP/E training
      De CIPP/E – Certified Information Privacy Professional/Europe training wordt gegeven op HBO/Bachelor werk- en denkniveau.

      Behoud van uw CIPP/E titel
      Wanneer u uw CIPP/E titel heeft behaald, is deze voor altijd geldig, mits u blijvend voldoet aan de volgende voorwaarden:

      uw IAPP lidmaatschap waardig zijn
      ten minste 10 uur c.q. 10 PE-punten per jaar besteden aan privacy of security opleidingen
      PE-punten
      Wanneer u trainingen volgt van (ISC)2 en ISACA, dan ontvangt u PE punten van IAPP. U kunt bv. denken aan de trainingen CISSP, CISM, CISA en CRISC en Cybersecurity Fundamentals, die wij eveneens voor u organiseren, of de schriftelijke cursus Certified European Data Protection Professional (CEDPP). Ook andere security trainingen kunnen in aanmerking komen voor PE punten.

      In de meeste gevallen ontvangt u ook punten van de Nederlandse Orde van Advocaten (NOVA), NOREA en Holland Quaestor (HQ). Vraagt u anders bij uw eigen beroepsvereniging of en hoeveel punten u kunt krijgen voor het volgen van de CIPP/E training.

      Voertaal
      De CIPP/E training wordt in het Nederlands (en op verzoek in het Engels) gegeven. Het officiële IAPP lesmateriaal en het CIPP/E examen zijn in het Engels.

      CIPP/E – beoordeling door cursisten
      "Ik heb de afgelopen 2 dagen de CIPP/E training bij Jeroen Terstegge gevolgd. Dit is de beste training die ik de afgelopen 10 jaar heb gehad."
      Clemens Geenen, PEP Onderwijsadvies

      Organisatie


      Locatie

      • Plaats: Amsterdam

      Evenement




      Bekijk een grote kaart

      naar boven
  • Vind je evenement

Festivals

Open Atelier en Beeldentuin

Deelname Barb's Beeldentuin-Atelier-Galerie aan Open Atelierroute Apeldoorn en aan de Open Atelierda..

Open Atelier en Beeldentuin

Deelname Barb's Beeldentuin-Atelier-Galerie aan Open Atelierroute Apeldoorn en aan de Open Atelierda..

'Kunst: luxe of noodzaak?’, lezing door Anna Tilroe

'Kunst: luxe of noodzaak?’, lezing door Anna Tilroe Cultuurpodium Dorpskerk Huizum, Leeuwarden,..

Corso Vollenhove

Op zaterdag is het tijd voor de kleurrijkste dag van het jaar, de dag start om 10.00 uur met het Kin..

Disco

30+ Dancing Party Emmen

Party voor iedereen vanaf 30 jaar ?? Relaxed en gezellig uitgaan met leuke leeftijdsgenoten en lekk..

Swingnight 1 juni bij Boode Bathmen

..

Swingnight 20 april bij Boode Bathmen

Met maar liefst 4 zalen open!!! Grote Zaal: hits 80's, 90's, 00's...tot nu Shotjesbar: Voel de Sum..

Swingnight 25 mei bij De Ogtent in Duiven

..