AANMELDEN INLOGGEN
   • Locatie
   • Nieuwegein
   • Nieuwegein
   • Nieuweg Nieuwegein
   • Utrecht, Nederland
   • Van
   • 31 december 2023
   • Tot
   • 31 december 2024
  • Algemene informatie

   • Leeftijdscategorie
   • alle leeftijden
    • Indicatie entreeprijzen
    • - volwassen
    • - kinderen
    • - senioren / 65+
    • 6580,00
    • 0,00
    • € 0,00
   • (Openings)tijden
   • N.B.

   Extra informatie

   Big Data – huidige kennis is onvoldoende

   Het thema Big Data staat wereldwijd sterk in de belangstelling omdat er nog nooit zulke hoeveelheden data beschikbaar zijn geweest en nog nooit zo snel nieuwe data worden geproduceerd door mensen en sensoren. Big Data is niet alleen groot, maar ook complex, gevarieerd en in real-time. Zowel de data-infrastructuur als de huidige kennis onder informatici is veelal ontoereikend om met Big Data om te gaan.

   Big Data – enorme behoefte aan Data Scientists

   Een nieuwe functie/rol die snel voet aan de grond heeft gekregen in organisaties is die van Data Scientist met een sterke achtergrond op het gebied van wiskunde en statistiek. De functie Big Data Scientist is in twee rollen te verdelen. Aan de organisatorische kant de Data Detective, de manager/analist die de juiste vragen kan stellen. Aan de technische kant de Data Wizard, de deskundige die waarde kan creëren uit data en algoritmen op de juiste manier traint, test en implementeert. Alleen al bij de overheid - laat staan bij het bedrijfsleven - is er behoefte aan duizenden Data Scientists, maar die zijn nauwelijks te vinden. Na het volgen van deze Certified Data Science Professional opleiding bent u in ieder geval uitstekend gekwalificeerd om als Data Scientist te functioneren (en te solliciteren).

   Certified Data Science Professional – voor wie?

   Na Data Warehousing en Business Intelligence (BI) wordt Big Data door analisten wel de derde technologische golf genoemd, die inzicht geeft in en waarde creëert uit zowel gestructureerde als ongestructureerde data. Deze 10-daagse Certified Data Science Professional opleiding heeft als doel de Business Intelligence (BI) professional en informatiespecialist op te leiden tot Data Scientist.

   Certified Data Science Professional – opzet van de opleiding

   De 10-daagse opleiding Certified Data Science Professional bestaat uit presentaties, documentatiemateriaal, scripts, voorbeelden en opdrachten. Aan de hand van een korte presentatie krijgt u een introductie in de concepten. Vervolgens laten de trainers aan de hand van concrete voorbeelden in Python of R zien hoe e.e.a. werkt. Tijdens de lesdagen gaat u zelf aan de slag met datasets. Data Science gaat immers pas leven door hands-on ervaring. Na deze opleiding heeft u kennis opgedaan van de meest gebruikelijke Data Science tools van dit moment (Python en R).

   Certified Data Science Professional – 10-daagse opleiding plus 2 dagen examen

   De Certified Data Science Professional opleiding is een intensieve opleiding bestaande uit 10 lesdagen en 2 examendagen. Ter voorbereiding op het examen moet u rekening houden met opdrachten en huiswerk gedurende de opleiding.

   Tijdens de opleiding wordt er in overleg met u een opdracht samengesteld. Deze opdracht vormt een belangrijk onderdeel van uw certificering als Data Scientist. Elke deelnemer presenteert het resultaat van de opdracht aan de andere cursisten en de certificeringsboard.

   Het Certified Data Science Professional examen bestaat uit 3 onderdelen. Onderdeel 1 bestaat uit 50 multiple choice vragen die u in 2 uur tijd moet beantwoorden, plus 2 korte programmeeropdrachten (één in Python en één in R). Voor de programmeeropdrachten heeft u 2 uur de tijd. Het tweede onderdeel betreft een praktijkcase die u moet uitwerken conform het geleerde. Tot slot wordt in het derde onderdeel van u verwacht dat u uw praktijkcase presenteert. U dient uw stakeholders te overtuigen van de gekozen aanpak. Hierbij wordt u beoordeeld op zowel analytical depth als story telling.

   Certified Data Science Professional – inhoud van de opleiding

   In deze unieke Nederlandstalige Certified Data Science Professional opleiding nemen de trainers u mee in de wereld van R met R-Studio. Behandeld worden manieren van sampling en de meest gangbare hypothese testen.

   Als data scientist heeft u kennis nodig van de basisideeën van programmeer concepten voor Big Data. Vervolgens krijgt u een introductie in de theorie van het nemen van steekproeven en leert u data wrangling technieken. De trainers introduceren u in de meest gangbare machine learning algoritmen van dit moment. Hierbij wordt ook veel aandacht besteed aan het op de juiste manier trainen van algoritmen en de manieren om overfitting te beperken, waaronder regularisatie. Hiervoor wordt, in zowel Python als R, via de CRISP methodologie, langs de stappen gelopen die nodig zijn om tot een voorspellend model te komen. Verder krijgt u een introductie in Social Network Analysis en visualisatie met Gephi.

   Informatie theorie en data reductie technieken worden behandeld op een dag die volledig in het teken staat van Big Data. Hierbij wordt ook sparklyr besproken waardor u leert om via R gebruik te maken van een Spark cluster.

   Een volledige dag zal gewijd worden aan textmining en Natural Language Processing. Met Python Natural Language Toolkit (NLTK) worden de mogelijkheden onderzocht voor het analyseren van teksten. Ook onderwerpen als sentiment analysis en topic modeling komen aan bod. Daarnaast krijgt u een introductie op web 3.0 semantic search waarin concepten als Resource Descripting Framework, Open Data en de querytaal SPARQL aan bod komen.

   Ook zal een dag worden besteed aan Forecasting, Survival Analysis en Recommender Engines.

   Daarnaast wordt er een volledige dag besteed aan Data Cleaning en Wrangling. Hoe gaat u bijvoorbeeld om met missing data, outliers, etc.? Hoe visualiseert u de data om snel inzicht te krijgen? Hoe laat u data uw verhaal vertellen? Aan de hand van verschillende achterliggende theorieën wordt Data Science in het bedrijf behandeld. Aan bod komen analytics at work, het Delta model en het Maturity model.

   Certified Data Science Professional – lesmateriaal
   U ontvangt uitgebreid lesmateriaal en 3 boeken.

   Certified Data Science Professional – niveau en voorkennis

   U heeft geen specifieke voorkennis nodig om succesvol deel te kunnen nemen aan deze Certified Data Science Professional opleiding. De Certified Data Science Professional opleiding is echter behoorlijk pittig en technisch van aard, daarom adviseren wij om pas deel te nemen wanneer u minimaal HBO werk- en denkniveau heeft. Het is een grote pré indien u kennis heeft van en ervaring met de basisprincipes van programmeren en feeling heeft met statistiek. Enige jaren werkervaring in een IT-rol is eveneens aan te bevelen.

   Certified Data Science Professional – aantal deelnemers

   Gezien het intensieve en interactieve karakter van de 10-daagse opleiding Certified Data Science Professional wordt slechts een beperkt aantal deelnemers toegelaten. Schrijf u op tijd in of reserveer alvast een plaats.

   Organisatie


   Locatie

   • Adres: Nieuwegein
    Postcode: Nieuweg
    Plaats: Nieuwegein
    Telefoon: 040 246 02 20
    Email: info@imf-online.com

   Evenement
   Bekijk een grote kaart

   naar boven
 • Vind je evenement

Festivals

Lammetjesdag Orvelte

Zondag 16 juni is het Lammetjesdag in Orvelte. Dit vieren wij met pannenkoeken, lekkere drankjes en ..

Buitengewoon Bevrijd

Terug in de tijd op zaterdag 4, en zondag 5 mei! Op het gehele park vind je 'living history' waarbij..

Open Atelier en Beeldentuin

Deelname Barb's Beeldentuin-Atelier-Galerie aan Open Atelierroute Apeldoorn en aan de Open Atelierda..

Open Atelier en Beeldentuin

Deelname Barb's Beeldentuin-Atelier-Galerie aan Open Atelierroute Apeldoorn en aan de Open Atelierda..

Disco

Silent Everything

SILENT EVERYTHING - HET GROTE SILENT DISCO SPEKTAKEL De leukste Silent Disco around is weer terug..

Single Meet Single Party Deventer - 80’s, 90’s, 00’s till now

Wat kun je verwachten Sfeerimpressie: https://singlemeetsingle.nl/single-meet-single-platform/fot..

Swingnight 80's, 90's, 00's til now!!! bij Boode Bathmen

Dansen, swingen en uit je dak gaan op de beste hits uit de 80's, 90's, 00's tot nu in de Grote Zaal...

30+ Dancing Party Emmen

Party voor iedereen vanaf 30 jaar ?? Relaxed en gezellig uitgaan met leuke leeftijdsgenoten en lekk..