AANMELDEN INLOGGEN
      • Locatie
      • Utrecht
      • Achter de dom 1
      • 3512 JN Utrecht
      • Utrecht, Nederland
      • Van
      • 31 december 2023
      • Tot
      • 31 december 2024
    • Algemene informatie

      • Leeftijdscategorie
      • alle leeftijden
        • Indicatie entreeprijzen
        • - volwassen
        • - kinderen
        • - senioren / 65+
        • 3295,00
        • 0,00
        • € 0,00
      • (Openings)tijden
      • N.B.

      Extra informatie

      Predictive Profiling – dé beveiligingsmethode van nu

      Predictive Profiling Predictive Profiling is een wereldwijd zeer succesvolle methode om criminele en terroristische activiteiten al in de voorbereidingsfase te onderkennen en te stoppen. Deze in Israël ontwikkelde methode heeft zich inmiddels wereldwijd als zeer succesvol bewezen. Ook in Nederland bestaat grote belangstelling om Predictive Profiling toe te passen. De kracht van Predictive Profiling zit onder meer in het preventieve afschrikeffect op personen met een slechte intentie, zonder dat dit ten koste gaat van een klantgerichte benadering.

      Predictive Profiling is de meest proactieve beveiligingsmethode ter wereld

      Predictive Profiling gaat uit van de mogelijkheden die tegenstanders hebben om uw organisatie met succes aan te kunnen vallen, in plaats van uw eigen mogelijkheden om een aanval te stoppen. Dit lijkt logisch, maar wordt in de praktijk nog zelden toegepast. Predictive Profiling is daarmee de meest proactieve beveiligingsmethode die er bestaat. Predictive Profiling is altijd een aanvulling op de bestaande beveiligingsorganisatie en is in beginsel geen vervanging.

      Hoe werkt deze fascinerende methode?

      Elke technologie kan omzeild worden, omdat alle technologie werkt op basis van 'voorgeprogrammeerde' en dus te leren configuraties. Criminelen en terroristen zijn daarentegen veel minder gewapend tegen menselijke, onvoorspelbare interacties, zoals bijvoorbeeld de confrontatie met een vraag. Security Questioning - een gespecialiseerde bevragingsmethode – is dan ook een belangrijk wapen in de strijd tegen criminelen en terroristen. Er zijn wereldwijd talloze voorbeelden van dreigingen die verijdeld hadden kunnen worden door observatie en bevraging.

      Predictive Profiling – overal toepasbaar

      Niet alleen de Predictive Profiling methode wordt uitgelegd, maar ook de toepassingsmogelijkheden worden behandeld. Predictive Profiling is niet alleen toepasbaar in hoog risico omgevingen, maar kan overal worden toegepast. De methode is inmiddels met succes toegankelijk gemaakt voor diverse sectoren en risicogebieden. Zo krijgt u inzicht in de succesfactoren achter de methode. Er worden ook kritische kanttekeningen geplaatst, want profiling is geen trucje.

      Security experts en wetenschappers geven vanuit hun eigen ervaring en onderzoek inzicht in de mogelijkheden en resultaten die zij met Predictive Profiling hebben bereikt. De lessen worden ondersteund met realistische, praktische en interactieve oefeningen waardoor u het geleerde direct kunt toepassen in uw praktijk.

      Predictive Profiling en Security Questioning (SQ)

      Het meest effectieve wapen van een profiler is het stellen van vragen, ofwel Security Questioning. Iemand die kwaadwillend is, kan zich immers niet voorbereiden op niet te voorspellen vragen. Daarnaast kan Security Questioning in vrijwel elke omgeving worden toegepast. Bijkomend voordeel is dat het stellen van vragen niets kost. Bovendien kan Security Questioning ook worden geleerd aan andere functionarissen dan enkel beveiligingsfunctionarissen. Medewerkers die beschikken over de juiste competenties kunnen vanuit hun bestaande functie/rol hierdoor van grote toegevoegde waarde worden voor de veiligheid binnen uw onderneming. Minder procedures en een intelligente benadering van bezoekers zullen ook de klantgerichtheid van uw organisatie versterken.
      Doel van de opleiding

      De opleiding heeft tot doel u de methode Predictive Profiling aan te leren. Als predictive profiler wordt u getraind in het detecteren van afwijkend gedrag, verdachte indicatoren en het stellen van niet te voorspellen vragen (Security Questioning). Na afronding van deze post-HBO opleiding bent u in staat om verdachte personen en situaties op basis van indicatoren te herkennen en hierop adequaat te reageren. Bovendien krijgt u handvatten aangereikt om de Predictive Profiling methode in uw eigen organisatie of in die van uw opdrachtgevers te implementeren.

      Predictive Profiling en Red Teaming – wat is een Red Team?

      Deze opleiding besteedt één praktijkdag aan Red Teaming. Red Teaming is het aanvallen van de eigen organisatie door een zogenaamd 'Red Team'. Red Teaming richt zich op de situatie die voorafgaat aan een incident of calamiteit. Red Teams worden samengesteld op basis van specifieke expertise en ervaring. De leden kunnen zowel van binnen als van buiten de organisatie komen. Een Red Team kan ad-hoc of op basis van een planning worden ingezet. Red Teaming kan ook op basis van peer-to-peer worden georganiseerd, zoals bij de Red Teaming Groep Nederland.
      Red Teaming geeft inzicht in de mogelijkheden waar potentiële tegenstanders gebruik van kunnen maken. In dat opzicht heeft Red Teaming een directe relatie met Predictive Profiling als middel om een potentiële dreiging al in de voorbereidende fase te ontdekken. Red Teaming maakt daarom een belangrijk deel uit van de Predictive Profiling methode.
      Red Teaming Groep Nederland

      U ontvangt van ons een gratis lidmaatschap van de Red Teaming Groep Nederland. Als lid van de Red Teaming Groep Nederland profiteert u niet alleen van een exclusief en groeiend netwerk, maar kunt u ook regelmatig opleidingen en workshops volgen op het gebied van zowel Red Teaming als Predictive Profiling.

      Predictive Profiling en Blue Teaming

      Een tweede praktijkdag in deze opleiding is gewijd aan Blue Teaming. Tijdens deze praktijkdag leert u Predictive Profiling direct toe te passen. De Blue Teaming praktijkdag is een goede basis voor het opstellen van een Standaard Operationele Procedure (SOP) voor uw eigen organisatie. Daarnaast wordt u getraind in het uitvoeren van de enige wetenschappelijk bewezen effectieve Security Questioning techniek, Controlled Cognitive Engagement (CCE).

      Predictive Profiling – voor wie is het diploma waardevol?

      Predictive Profiling kan in principe uitgevoerd worden door alle medewerkers die werken in het te beschermen gebied. De opleiding is het meest geschikt voor professionals die met veiligheidsvraagstukken werken en incidenten in een vroeg stadium willen voorkomen, t.w.:

      Inlichtingen- en veiligheidsdiensten
      Bijzondere opsporingsdiensten
      Security managers verantwoordelijk voor het integrale beveiligingsproces
      Functionarissen bij de Politie en Koninklijke Marechaussee
      Human Resource Managers (HRM)
      Adviseurs op beveiligingsgebied
      Managers die te maken hebben met geweld tegen medewerkers
      Bedrijfsrechercheurs
      Buitengewoon Opsporingsambtenaren (BOA)

      Predictive Profiling staat enorm in de belangstelling. Schrijf u daarom vandaag nog in voor dit waardevolle en internationaal erkende diploma!

      Organisatie


      Locatie

      • Adres: Achter de dom 1
        Postcode: 3512 JN
        Plaats: Utrecht
        Telefoon: 06-20751663
        Email: a.brugge@bcause.nl

      Evenement




      Bekijk een grote kaart

      naar boven
  • Vind je evenement

Festivals

'Kunst: luxe of noodzaak?’, lezing door Anna Tilroe

'Kunst: luxe of noodzaak?’, lezing door Anna Tilroe Cultuurpodium Dorpskerk Huizum, Leeuwarden,..

Corso Vollenhove

Op zaterdag is het tijd voor de kleurrijkste dag van het jaar, de dag start om 10.00 uur met het Kin..

SEC Outdoor Event: uitje voor het hele gezin!

Activiteiten voor iedereen Wat kun je doen: boogschieten, kanovaren, watertrampoline, suppen, kru..

Disco

Swingnight 1 juni bij Boode Bathmen

..

Swingnight 20 april bij Boode Bathmen

Met maar liefst 4 zalen open!!! Grote Zaal: hits 80's, 90's, 00's...tot nu Shotjesbar: Voel de Sum..

Swingnight 25 mei bij De Ogtent in Duiven

..

Swingnight 13 april bij De Ogtent in Duiven

..