AANMELDEN INLOGGEN
      • Locatie
      • Valthe
      • Weerdingerzandweg 5
      • 7872 TB Valthe
      • Drenthe, Nederland
      • Van
      • 15 juni 2015
      • Tot
      • 16 juni 2015
    • Algemene informatie

      • Leeftijdscategorie
      • 16 tot 70 jaar
        • Indicatie entreeprijzen
        • - volwassen
        • - kinderen
        • - senioren / 65+
        • 280,00
        • 0,00
        • € 280,00
      • (Openings)tijden
      • 10:00 - 17:00 uur

      Extra informatie

      Het geboorteproces

      We besteden op Mirre veel aandacht aan het geboorteproces. Waarom? Omdat we de ervaring hebben dat het hele geboorteproces (vanaf conceptie tot en met de eerste uren na de geboorte) veel invloed kan hebben op het verdere leven van de mens.

      In de baarmoeder en tijdens de geboorte wordt de basis gelegd voor ons verdere leven. Tijdens de zwangerschap staat het kind open, het vormt één systeem met de moeder zeer verbonden met vader en gevoelig voor de energie van de omgeving. Het kind kan in deze fase allerlei energieën en emoties oppikken en het tot zichzelf maken. Als de zwangerschap bewust verloopt en er goed contact is tussen ouders en kind, dan heeft dit een positief effect.

      De bevalling zelf is van grote invloed op het kind. Het is één van de meest stressvolle ervaringen die we in het leven doormaken. Het adrenaline-gehalte van pasgeboren baby’s wordt verhoudingsgewijs nooit meer geëvenaard in het leven, ook niet tijdens grote inspanningen. Het is dus logisch dat het geboorteproces een grote impact heeft op de manier waarop we met spanningen omgaan en in het leven staan. Voor je zelf geboorte geeft is het goed om je eigen geboorteproces onder ogen te zien.

      Geboortecentrum Mirre heeft methodes ontwikkeld om het geboorteproces te ervaren en te verwerken. Hiervoor maken we onder andere gebruik van het warmwaterbad. Ook op "het droge" doen we interessante en intensieve oefeningen.

      Het warmwaterbad

      Bij het verwerken van het geboorteproces maken we onder andere gebruik van het warmwaterbad. We hebben hiervoor een heel eigen manier van werken, die verder nergens in het land wordt toegepast. Niet te verwarren dus met Rebirthing of andere methoden van het gebruik van water.

      Het water brengen we op lichaamstemperatuur (37°C). Hiermee wordt de temperatuurvan de baarmoeder nagebootst. Bij het werken met kinderen worden de ouders opgesteld. Bij het werken met volwassenen stellen we een representant voor de moeder op. Dit is vergelijkbaar met een familieopstelling; degene die als moeder opgesteld wordt maakt contact met de energie van de moeder ten tijde van de zwangerschap.

      Door middel van visualisaties en begeleidende muziek worden de ouders in contact gebracht met de periode rondom de conceptie van het kind. De kinderen worden begeleid naar de periode dat ze nog geen lichaam hebben. Wat is de reden dat ze voor dit leven hebben gekozen, welke capaciteiten hebben ze meegebracht en wat willen ze neer gaan zetten? Vervolgens gaat het kind in de armen van hun moeder liggen. De moeder wiegt het kind door het water. Zowel ouder als kind verbinden zich met de periode van de zwangerschap.

      Met behulp van een visualisatie wordt de zwangerschap doorlopen. Op het moment van geboorte verandert de energie. De geboorte wordt door middel van een koprol gesimuleerd. Gedurende dit hele proces gebeurt er van alles met ouder en kind. Er komen inzichten, energieën worden gescheiden en ouder-kind bindingen kunnen versterkt of hersteld worden. Vervolgens is er de bondingsfase. In deze fase kan er uitwisseling komen tussen ouder en kind. Vervolgens komt het opdragen aan de wereld aan bod, zodat het “kind” op eigen benen kan gaan staan en zijn of haar dingen kan doen. De sessie wordt afgesloten met het vieren van het leven.

      Het badwerk is een zeer bijzondere en ontroerende gebeurtenis, waar veel nieuwe inzichten worden verkregen. Deelnemers kunnen zich op een dieper niveau verbinden met zichzelf, hun omgeving en met het leven.

      Het verwerken van de zwangerschap en de geboorte kan veel opleveren:
      î‚€bewustwording van het effect van de geboorte op het dagelijks leven
      î‚€loslaten van belemmerende emoties
      î‚€nieuwe inzichten over ons leven
      î‚€fysieke klachten verminderen of verdwijnen
      î‚€ouderbindingen kunnen worden herschikt
      î‚€positieve levenshouding
      î‚€beter omgaan met stressituaties
      î‚€opnieuw verbinden met onszelf en met ons levensdoel
      î‚€veranderen van patronen
      î‚€betere verbinding met onze mannelijke of vrouwelijke kracht

      Het programma

      Dag 1 wordt gevuld met de theorie over de impact van de conceptie, zwangerschap en geboorte op de baby en daarmee direct op ons als volwassene. Middels diverse methodes - waaronder het eerder genoemde groepswerk en het lopen van levenslijnen - wordt hetgeen onbewust, bewust gemaakt en daarmee wordt de deelnemer in staat gesteld zijn geboorte te herbeleven.

      De tweede dag staat in het teken van badwerk.

      Organisatie


      Locatie


      Evenement




      Bekijk een grote kaart

      naar boven
  • Vind je evenement

Disco

Silent Everything

SILENT EVERYTHING - HET GROTE SILENT DISCO SPEKTAKEL De leukste Silent Disco around is weer terug..

Single Meet Single Party Deventer - 80’s, 90’s, 00’s till now

Wat kun je verwachten Sfeerimpressie: https://singlemeetsingle.nl/single-meet-single-platform/fot..

Swingnight 80's, 90's, 00's til now!!! bij Boode Bathmen

Dansen, swingen en uit je dak gaan op de beste hits uit de 80's, 90's, 00's tot nu in de Grote Zaal...

30+ Dancing Party Emmen

Party voor iedereen vanaf 30 jaar ?? Relaxed en gezellig uitgaan met leuke leeftijdsgenoten en lekk..

Festivals

Lammetjesdag Orvelte

Zondag 16 juni is het Lammetjesdag in Orvelte. Dit vieren wij met pannenkoeken, lekkere drankjes en ..

Buitengewoon Bevrijd

Terug in de tijd op zaterdag 4, en zondag 5 mei! Op het gehele park vind je 'living history' waarbij..

Open Atelier en Beeldentuin

Deelname Barb's Beeldentuin-Atelier-Galerie aan Open Atelierroute Apeldoorn en aan de Open Atelierda..

Open Atelier en Beeldentuin

Deelname Barb's Beeldentuin-Atelier-Galerie aan Open Atelierroute Apeldoorn en aan de Open Atelierda..