I.v.m. Coronavirus kan het zijn dat geplaatste evenementen geen doorgang vinden.
Aanmelden Zakelijk inloggen
   • Locatie
   • Venray
   • Dr. Kortmannweg 21
   • 5804BB Venray
   • Limburg, Nederland
   • Van
   • 16 juni 2019
   • Tot
   • 16 juni 2019
  • Algemene informatie

   • Leeftijdscategorie
   • 4 tot 99 jaar
    • Indicatie entreeprijzen
    • - volwassen
    • - kinderen
    • - senioren / 65+
    • 20,00
    • 5,00
    • € 20,00
   • (Openings)tijden
   • 13:00 - 14:00 uur

   Extra informatie

   Persbericht: nieuwe klassieke Russische programma en moderne elektronische experience filmmuziek tijdens het Vaderdagconcert van Rangel Silaev op 16 juni in Venray.
   Na een succesvolle première in Venray van zijn nieuwe eigen composities, namelijk met door hem geproduceerde moderne elektronische filmmuziek, verweven met zijn live piano-uitvoering kreeg de 19-jarige pianist, componist en muziek producer Rangel vele verzoeken van andere musici en muzikanten voor een eventuele samenwerking. Het stimuleert weer een 19-jarige pianovirtuoos om het concertzaaltje in Venray van zijn Stichting Stemvork voor jonge musici en hun publiek snel af te werken. Rangel had alvast besloten om met zijn ouders zelf in de zomertijd te werk gaan en wat mogelijk is zelf te timmeren, schilderen etc..
   Rangel: “Ik kan niet meer wachten. Ik zie veel interesse van creatieve mensen voor mijn nieuwe concept, zij willen heel graag met filmmuziek-/concertreproducties samen met mij in Venray starten, want dit is iets wat bij de moderne tijd uitstekend past en alle ruimte aan de musici en muzikanten voor een succesvolle samenwerking en toepassing van hun afzonderlijke kwaliteiten en talenten geeft”. In de muziek van vele componisten (o.a. Prokofjev en Gershwin) herkenden de luisteraars de innovatieve ideeën. En enorme ervaring van Rangel in studio in Den Haag leidt tot interessante en uitdagende moderne projecten. Rangel studeert al vanaf zijn 10de aan het conservatorium, waarvan de laatste 5 jaar aan het Koninklijke Conservatorium in Den Haag. Dit alles combineert hij met een docentschap piano en met een werk als producer van film- en dansmuziek. Normaliter componeert Rangel in opdracht voor bepaalde thema’s. Zo heeft hij bijvoorbeeld om vrede in de wereld te brengen zijn “Hymne voor vrede” voor het orkest met piano gecomponeerd. Op het einde van dit stuk heeft Rangel de Amerikaanse, de Russische en de Nederlandse volksliederen in elkaar geweven, hetgeen volgens compositieregels een moeilijke opgave is. Dit komt door de verschillende toonsoorten en ritmes van deze volksliederen. Rangel zoekt meerdere interessante (filmmuziek) compositie- en piano-opdrachten. Rangel componeert al jarenlang, o.a. voor bedrijvenfilms, en hoopt door middel van zijn producties uiteindelijk een concertzaal van zijn stichting Stemvork in Venray voor jonge topmusici en hun publiek te kunnen realiseren. Zijn nieuwe combinatieproject https://youtu.be/_KKmNhnthp4 waarvoor Rangel geïnteresseerde opdrachtgevers, concertproducenten en sponsoren zoekt, heeft het volgende concept: het eerste deel bestaat uit klassieke muziek, o.a. met eigen composities van Rangel, en in het tweede deel zijn eigen elektronisch geproduceerde filmmuziek voor een live uitvoering, waarbij hij ook live piano (met orkest) speelt. Rangel: “Mijn weloverwogen keuze van stukken voor een breed publiek, moderne interpretaties van klassieke stukken en een “open mind” voor experimenten vormen de sleutel tot het succes van onze Stichting Stemvork. Ik zal door nieuwe muziek steeds meer jong publiek gaan zien tijdens mijn concerten. Ik ben naast pianist, ook succesvol bezig als EDM DJ/producer en docent, hetgeen nu een echte trend is. Ik heb al een combinatie tussen twee compleet verschillende muziekstijlen gevonden, waarmee ik samen met musici en muzikanten van mijn Stichting Stemvork de muur tussen de klassieke muziek en het ‘moderne’ wil verbreken en de stijlen voor beide partijen interessant en innovatief wil maken”.
   Vaderdagconcert:
   Rangel: “Ik breng elektronische muziek op een andere niveau door live uitvoering op verschillende instrumenten. Ik bespeel niet slechts piano, maar ook gitaar en drums, waardoor ik de juiste partituren voor anderen goed kan maken. Kunstwerken, hopelijk in de toekomst creatieve beeldproducties en mooie verhalen inspireren mij voor nieuwe, moderne composities en elektronische filmmuziekproducties, die ik op 16 juni tijdens mijn Vaderdagconcert aan mijn publiek in Venray wil laten horen. U kunt er zeker vanuit gaan dat mijn moderne elektronische muziekcreaties eigentijds klinken, en tezamen met mijn uitvoering op de vleugel heel goed passen bij het hedendaagse publiek. Mocht u uw vader, uw geliefde of een familielid met een bijzonder cadeau willen verrassen, denk er dan eens over na om kaartjes voor mijn concerten te kopen om cadeau te doen.
   Rangel is intussen al behoorlijk bekend, en niet alleen in de provincie Limburg, maar ook ver daarbuiten. Zelfs internationaal weet hij zich keer op keer te onderscheiden. Zo communiceert hij nu al met Internationale Labels over zijn nieuwe CD’s, waarvan één met de stukken van de Russische componisten en een andere met door hem geproduceerde moderne elektronische filmmuziek, verweven met zijn live piano-uitvoering. Met dit revolutionaire “experience-concept” gaat Rangel ook op 16 juni in Venray schitteren, hopelijk voor veel jonge mensen, die tijdens zijn vorige concert in Venray goed vertegenwoordigd waren. Rangel zal het concept van zijn concerten over de Nederlandse grenzen brengen.
   “Ik vind het contact met mijn publiek bijzonder goed en warm, misschien omdat ik tijdens mijn concerten toch een heel breed spectrum laat zien, van klassiek tot “future music”. Muziek kent geen landengrenzen: I just let the Music speak!” zegt Rangel.
   Tijdens het concert op 16 juni zal het publiek de gelegenheid krijgen om niet alleen de nieuwe stukken van Rangel voor de kunstwerken te horen, maar ook om een miniatuur van “De Kus”, gekregen van de kunstenaar Jeroen Henneman zelf, en de schilderijen op glas van de kunstenares van Russische oorsprong Kata Musatova op de Dr. Kortmannweg 21 te Venray te bezichtigen. “Hoogstwaarschijnlijk zullen wij ook de gastoptredens van de Russische artiesten voor ons publiek op de 16de organiseren. Want ik zal het Russische repertoire spelen en mijn hele familie, behalve ik zelf, kom uit Moskou. Ook de pianostudie van mij bij de Russische professoren heeft een bijzondere bijdrage aan mijn muzikale ontwikkeling en smaak geleverd”, zei Rangel.
   Wilt u concerten (in Venray) bijwonen of Rangel voor een concert bij u op locatie boeken? Meld u zich dan aan via kamerton@wxs.nl. De mooie verhalen van Rangel over de invloed van kunst op de wereldmuziek zullen tijdens de concerten niet ontbreken. Er zijn ook mogelijkheden om in de weekenden privé- of familieconcerten van Rangel in Venray te boeken. Rangel en Oksana ontvangen graag grotere groepen en proberen altijd voor alle opdrachtgevers iets bijzonders voor te bereiden. De concerten worden uitgevoerd op een prachtige Steinway vleugel. Locatie: Dr. Kortmannweg 21 Venray. Voor meer informatie over concerten of sponsormogelijkheden: www.rangel.nl of www.stemvorkvenray.nl Heeft u ideeën voor Rangel over hoe hij voor zijn stichting sponsoren kan vinden, over hoe hem met praktische zaken te helpen, of wilt u hem wellicht zelf sponsoren of helpen, dan kunt u contact opnemen met Oksana Titova, tel. 06-53427123.

   Organisatie


   Locatie


   Evenement
   Bekijk een grote kaart

   naar boven
 • Vind je evenement

Beurzen

DVHN HerfstFair

Het najaarsfeest voor jong en oud! Ieder seizoen heeft zijn eigen karakter, energie, geuren en ri..

Camper Caravan Wereld

Op zoek naar een camper of caravan? Grootste showroom van het noorden opent haar deuren! Niet eer..

Brochure op Paleis Het Loo

BROCANTE OP PALEIS HET LOO Het Stallenplein van Paleis Het Loo is op vrijdag 18 september t/m zon..

Modelbeurs Kruiningen

Ruilbeurs voor auto miniaturen in schalen vanaf 1:87 en groter. Er zijn ook Lego technic auto's t..

Goede doelen evenementen

Brocante op Landgoed Schinvelderhoeve

Op 29 en 30 augustus a.s. organiseert Heerenlanden Events: BROCANTE OP SCHINVELDERHOEVE Een pa..

Zomerfair Veenhuizen

Zomer fair 2019 was een groot succes en super gezellig. Dit jaar organiseren we voor de tweede keer ..

Huis van Belle-dag 2020

De tickets zijn 25 euro per stuk. Ben je lid van Huis van Belle? Dan is je ticket maar 19,95..

Landdag Altweerterheide

Voor een dagje terug in de tijd van weleer. Elk jaar weer in een gezellige sfeer op de eerste zondag..