AANMELDEN INLOGGEN
      • Locatie
      • Silverdome Terrein
      • van der Hagenstraat 20
      • 2722 NT Zoetermeer
      • Zuid-Holland, Nederland
      • Van
      • 13 juli 2019
      • Tot
      • 13 juli 2019
    • Algemene informatie

      • Leeftijdscategorie
      • alle leeftijden
        • Indicatie entreeprijzen
        • - volwassen
        • - kinderen
        • - senioren / 65+
        • 0,00
        • 0,00
        • € 0,00
      • (Openings)tijden
      • 12:00 - 22:00 uur

      Extra informatie

      Zaterdag 13 juli van 12:00 tot 22:00 uur kunnen bezoekers terrecht op het terrein bij de Silverdome voor het fantastische evenement: The Sweetlake Rock-’n-Roll Revival. Het evenement is gratis te bezoeken.
      Nieuw dit jaar is dat er ook verschillende foodtrucks op het terrein staan,
      Er is de hele dag door live muziek. Van 6 fantastische bands: The Bigtown Bandits, The Firebirds (UK), The Bugalettes, Old Chevy, Rockadile en The Barnstompers., het ziet er naar uit dat veel meer Classic Cars komen (vergeet je fototoestel niet) er staan weer leuke kramen op de ‘fifties’ markt, er is een grote houten dansvloer waar je kunt genieten van fraaie dansstellen vanuit binnen en buitenland, die er uit zien alsof ze zo uit de Jaren 50 zijn gekomen. Er zijnn een aantal zitjes, (als je zeker wilt zijn om te kunnen zitten, neem dan je klapstoel of iets dergelijks mee)
      “Na 8 jaar Dorpsstraat zijn we hebben wij 4 mooie edities is Winkelcentrum Oosterheem kunnen houden” aldus Martin Verhoeve organisator ven het evenement en tevens eigenaar van de plaatselijke Rock ‘n Roll dansschool “Dance to the 60’s”. Helaas is de samenwerking dit jaar niet mogelijk en zijn we daarom genoodzaakt het festival te verplaatsen in vrij korte tijd moesten we dus ineens een budget zien te krijgen. Gelukkig hebben we in ruim 20 jaar een zeer geode naam op gebouwd en fantastische mensen om ons heen; Leerlingen van de dansschool zijn een donatie actie gestart en we hebben wat sponsors: Glamrock Clothing, Looks Like Vintage, Jacky Vintage Mode, Fifties Store, Lumberschack Jack, JJ Music Hose, DNN Verhuur en Grolsch.
      Wat wij als organisatie wel jammer vinden is dat zowel in de dorpsstraat maar zeker ook in Oosterheem gehandicapten en veel senioren wonen die op de voorgaande edities echt weer helemaal terug gingen naar hun jeugd.
      Juist dat was voor ons het mooiste van de dag, nu het wat verder is hopen dat juist deze mensen ook nog kunnen komen. Wellicht kunnen begeleiders en familie de moeite nemen om deze dag met ze naar de Silverdome te komen. Gelukkig heft tram 4 sinds kort ook een halte “Het van Tuylpark” in de buurt.
      Voor meer informatie over bands, Foodtrucks, tijden lokatie enzz https://www.rocknroll-revival.nl
      De bands:
      The Firebirds (UK)
      The Firebirds is één van de beste Europese 'live' Rock 'n' Roll bands. Hun repertoire omvat het hele scala van vijftiger en zestiger jaren muziek; bekende Rock 'n' Roll hits, Rockabilly, meerstemmige Doo Wop, Instrumentaal, Ballads aangevuld met veel eigen werk. De band speelde al met diverse grootheden zoals Jerry Lee Lewis, Charlie Feathers, Charlie Gracie, Ray Campi, Sleepy La Beefe, Marti Wilde, Lonnie Donegan en Showaddywaddy om er een paar te noemen. Deze professionele Engelse band brengt een wervelende en attractieve Rock 'n' Roll Show, zoals maar weinig bands dit kunnen.
      The Bigtown Bandits (D)
      The Bigtown Bandits is een 7-mans formatie uit "motorcity" Stuttgart die zich volledig heeft toegewijd aan de vintage geluiden uit de jaren 1940s, 50s and 60s. The Bigtowners zijn sterk beïnvloed door de muziek van artiesten zoals Wynonie Harris, Little Richard en Nick Curran – het repertoire van de groep van varieert van Jump Blues en Roots-Rock'n'Roll tot Swing.
      Stilstaan is bij deze band onmogelijk; De fantastische blazerssectie en het boogie woogie spel op de piano, de contabas, rockende Gitaren en een fantastische zang zullen er voor zorgen dat niet alleen de dansers los gaan maar ook ieder die erbij is!!!
      Old Chevy (Br)
      Old Chevy is een vintage rock ’n roll trio uit Campinas, São Paulo, Brazilië. The band heeft een specifiek geluid en stijl dat niet echt bij een Rockabilly band past. Hun invloeden komen van vele stijlen uit het begin van het rock & roll tijdperk als blues, jazz, soul en natuurlijk rockabilly. Maar ook ’60’s pop en rock. Ze spelen zo’n 13o keer per jaar in een aantal continenten op onze aardkloot. Ze schromen niet om covers op hun eigen manier te spelen wat leidt tot verrassende uitkomsten.
      De mannen uit Brazilië hebben vele voorbeelden zoals Stray Cats, Bill Haley, Chuck Berry, Little Richard, Brian Setzer Orchestra, Ray Charles, Elvis Presley, ZZ Top, Gene Kruppa, Frank Sinatra, The Beatles, Ritchie Valens, Bernie Dresel, Eddie Cochran en Gene Vincent. Dat maakt gelijk de diversiteit duidelijk van de band.
      The Bugalettes
      The Bugalettes staan te trappelen om Zoetermeer te laten rock en rollen met de zangeressen, Lil’ Esther van der Meer, Deanne Dap onder de kenners ook wel bekend als LaVerne en Sammy Verhoeve. De dames, gehuld in zeer charmante out-fits, worden bijgestaan door Ronald Tilgenkamp op de up-right bass (Dry Riverbed Trio, Smokin’ 45’s), Martin van der Moer op gitaar en Ben van Anrooy (o.a. 44 Shakedown en The Hot Rhythm Ramblers) op de drums. Deze band brengt je zo weer terug naar de jeugd van je moeder of als je een jonge lezer bent naar die van je grootmoeder; het ziet er allemaal prachtig uit. The Bugallettes brengen dus rock ‘n roll en dan met name covers van de Miller Sisters en de Davis Sisters, geen stoute dames maar wel heerlijk harmonieus!
      Dat de rock ‘n roll/rockabilly een revival beleeft is duidelijk! The Bugalettes een heerlijke band die we nog vaker op festivals zullen gaan tegenkomen, niet noodzakelijkerwijs op Rhythm Riots.
      The Barnstompers
      The Barnstompers is een veelzijdige band die zijn oorsprong vond eind 1991. De authentieke muziek van The Barnstompers is met name gericht op de eind jaren veertig, begin jaren vijftig traditionele Amerikaanse country-boogie, western-swing en rockabilly. Een uitstekende combinatie van muziek en zang maakt The Barnstompers tot een uiterst boeiende band. Deze "swingbilly" band is zeker de moeite waard om te zien optreden. Zij onderscheidt zich duidelijk van andere bands door het unieke repertoire en de muzikale kwaliteiten van de bandleden. De band geniet bekendheid in binnen- en buitenland. Optredens in 23 landen, waaronder succesvolle tours in Californië, Texas en 4x in Las Vegas (waarvan onlangs in April 2019) getuigen ervan dat zij niet alleen in Nederland een veelgevraagde en geziene band is. Naast reguliere optredens hebben The Barnstompers meerdere malen in Europa getoured met bekende Amerikaanse artiesten uit de jaren vijftig, zoals Sid King & brother Billy en Rock-a-billy legendes Sonny Fisher, Rudy Tutti Grayzell, Art Adams, Joe Clay en Lew Williams. Tevens bestaat er een speciale relatie met de Amerikaanse band Big Sandy & The Flyrite Boys waarmee meerdere malen zowel in Europa als in de VS is getoerd.
      Rockadile
      De band is opgericht in 2007. Rockadile speelt authentieke Rock & Roll / Rockabilly muziek met af en toe een uitstapje richting Country. De bandleden weten met enthousiasme, virtuoze zang, opzwepende contrabas en drums het publiek in beweging te brengen
      Optredens
      Al meerdere jaren stonden zij met groot succes op diverse Rock & Roll festivals, o.a. Rock & Roll Street Terschelling, Hotrodded Bullfrog en Rock 'n Roll Street Akersloot.

      Voor meer informatie over bands, Foodtrucks, tijden lokatie enzz https://www.rocknroll-revival.nl
      impressie van een eerdere editie: https://www.youtube.com/watch?v=v4kbLDo5H6E

      Organisatie


      Locatie


      Evenement




      Bekijk een grote kaart

      naar boven
  • Vind je evenement

Disco

Swingnight 1 juni bij Boode Bathmen

..

Swingnight 20 april bij Boode Bathmen

Met maar liefst 4 zalen open!!! Grote Zaal: hits 80's, 90's, 00's...tot nu Shotjesbar: Voel de Sum..

Swingnight 25 mei bij De Ogtent in Duiven

..

Swingnight 13 april bij De Ogtent in Duiven

..

Festivals

'Kunst: luxe of noodzaak?’, lezing door Anna Tilroe

'Kunst: luxe of noodzaak?’, lezing door Anna Tilroe Cultuurpodium Dorpskerk Huizum, Leeuwarden,..

Corso Vollenhove

Op zaterdag is het tijd voor de kleurrijkste dag van het jaar, de dag start om 10.00 uur met het Kin..

SEC Outdoor Event: uitje voor het hele gezin!

Activiteiten voor iedereen Wat kun je doen: boogschieten, kanovaren, watertrampoline, suppen, kru..