AANMELDEN INLOGGEN
      • Locatie
      • Centraal in het land
      • Centraal in het land
      • Centraa Harlingen
      • Friesland, Nederland
      • Van
      • 27 september 2021
      • Tot
      • 27 september 2021
    • Algemene informatie

      • Leeftijdscategorie
      • alle leeftijden
        • Indicatie entreeprijzen
        • - volwassen
        • - kinderen
        • - senioren / 65+
        • 4500,00
        • 0,00
        • € 0,00
      • (Openings)tijden
      • 14:00 - 05:00 uur

      Extra informatie

      Asset management is een complex vakgebied

      Certificate in Asset ManagementHet optimaal en systematisch beheren van fysieke bedrijfsmiddelen (assets) wordt steeds belangrijker. Als asset manager ondersteunt u het primaire proces en heeft u als doel de optimale prestatie uit uw assets te halen, binnen acceptabele risico's en aanvaardbare kosten, gemeten over de levensduur van de assets ten behoeve van de realisatie van de bedrijfsdoelstellingen. Zowel vanuit een strategisch als financieel en technisch oogpunt een zeer lastig vraagstuk. Als asset manager moet u dus zorgen voor een optimale balans tussen de kosten, risico's en prestaties van de asset waarbij u ook nog rekening moet houden met de wet- en regelgeving, de eisen van stakeholders en het bereiken van de bedrijfsdoelstellingen. Om dit goed te kunnen doen, zijn de juiste kennis en informatie cruciaal.

      In deze 6-daagse training wordt de complexe materie van asset management uitgebreid behandeld door topdocenten. Daarnaast wordt u opgeleid voor het officiële IAM Certificate in Asset Management.

      Over het examen

      Het Principles of Asset Management examen, waarmee u het officiële IAM Certificate in Asset Management kunt behalen, is een gesloten boek examen dat bestaat uit 60 multiple-choice vragen die u in 2 uur tijd moet beantwoorden. Het examen bestaat uit en toetst de volgende modules:
      1. Principles of asset management (20 vragen)
      2. Asset management policy, strategy and planning (10 vragen)
      3. Managing assets lifecycle decisions and activities (10 vragen)
      4. Assessing and managing asset management risks (10 vragen)
      5. Financial and business impact of asset management (10 vragen)
      U dient in totaal een score van 65% goede antwoorden te behalen waarbij u niet lager dan 50% per module mag scoren. Het examen kunt u naar keuze klassikaal of individueel online afleggen.

      Wat leert u?

      Alle modules van het Principles of Asset Management examen komen uitgebreid aan bod. Zo worden in de eerste twee modules o.m. het opstellen van een asset management strategie, beleid en plan behandeld aan de hand van het Strategisch Asset Management Plan (SAMP) en het Asset Management Plan (AMP) en tevens internationale standaarden als PAS 55 en ISO 55000. Ook belangrijke financiële aspecten komen aan bod met behulp van o.m. de Total Cost of Ownership (TCO) en de Life Cycle Cost (LCC) analyse.

      In de derde module worden de verschillende fases van de levenscyclus van een bedrijfsmiddel behandeld, zoals het vaststellen van de behoefte, creëren of aankopen, in gebruik nemen, gebruik en onderhoud en ontmanteling door sloop of afvoer. Onderwerpen als demand analysis, opstellen en toetsen van RAMS (Reliability, Availability, Maintainability, Safety) eisen, Systems Engineering (SE), sourcing en outsourcing, inkoop en levensduurverlengend onderhoud komen eveneens aan bod.

      In de vierde module leert u de risico's van assetintensieve bedrijven te signaleren, inventariseren, beheersen en monitoren. Behandeld worden risicobeoordeling en management, het risicoregister, de risicomatrix en het ontwikkelen en optimaliseren van op risico gebaseerde onderhoudsconcepten.

      In de vijfde en laatste module komen de financiële aspecten van asset management aan bod (cashflow, CAPEX en OPEX, RoI-WACC) en hoe u de kosten en baten van asset management in balans kunt brengen en houden. Tot slot wordt het belang van verandermanagement en leiderschap, die altijd een belangrijke rol spelen, behandeld.

      Tijdens de laatste module kunt u deelnemen aan een oefenexamen. U kunt dan tevens uw laatste vragen stellen aan uw docenten. Vervolgens kunt u een paar dagen later het officiële examen afleggen.

      Voor wie?

      Deze certificerende Asset Management training is van belang voor managers en professionals die verantwoordelijk zijn voor of betrokken zijn bij het beheren en onderhouden van fysieke assets.

      Voertaal

      De training wordt in het Nederlands - en op verzoek in het Engels - gegeven. Het lesmateriaal en het officiële examen zijn in het Engels. Sinds kort kunt u het officiële examen ook in het Nederlands afleggen!

      Over het Institute of Asset Management (IAM)

      Institute of Asset Management - IMF AcademyHet gerenommeerde Institute of Asset Management (IAM) is een internationale non-profit beroepsorganisatie van asset management professionals. Het IAM kent tal van landenchapters waaronder het Netherlands chapter. IAM is de eigenaar van het Certificate in Asset Management en het Diploma in Asset Management en is o.m. initiatiefnemer en verspreider van PAS 55. Daarnaast leverde zij een belangrijke bijdrage aan de totstandkoming van ISO 55000, sinds 2014 de internationale standaard voor asset management. IAM zet zich in voor het bevorderen van de kennis over en vaardigheden in asset management van fysieke assets onder professionals over de hele wereld.

      Niveau van de training

      Deze training wordt op HBO werk- en denkniveau gegeven.

      Voorkennis

      Wij gaan ervan uit dat u bekend bent met asset management en enige ervaring in een asset management rol heeft.

      Organisatie


      Locatie

      • Adres: Centraal in het land
        Postcode: Centraa
        Plaats: Harlingen
        Telefoon: 040 246 02 20
        Email: info@imf-online.com

      Evenement




      Bekijk een grote kaart

      naar boven
  • Vind je evenement

Disco

Swingnight 80's, 90's, 00's til now!!! bij Boode Bathmen

Dansen, swingen en uit je dak gaan op de beste hits uit de 80's, 90's, 00's tot nu in de Grote Zaal...

30+ Dancing Party Emmen

Party voor iedereen vanaf 30 jaar ?? Relaxed en gezellig uitgaan met leuke leeftijdsgenoten en lekk..

Swingnight 80's, 90's, 00's til now bij Boode Bathmen

Dansen, swingen en uit je dak gaan op de beste hits uit de 80's, 90's, 00's tot nu in de Grote Zaal...

Swingnight 80's, 90's, 00's till now bij Boode Bathmen (4 zalen open!)

Met maar liefst 4 zalen open!!! Grote Zaal: hits 80's, 90's, 00's...tot nu Shotjesbar: Voel de Sum..

Festivals

Open Atelier en Beeldentuin

Deelname Barb's Beeldentuin-Atelier-Galerie aan Open Atelierroute Apeldoorn en aan de Open Atelierda..

Open Atelier en Beeldentuin

Deelname Barb's Beeldentuin-Atelier-Galerie aan Open Atelierroute Apeldoorn en aan de Open Atelierda..

'Kunst: luxe of noodzaak?’, lezing door Anna Tilroe

'Kunst: luxe of noodzaak?’, lezing door Anna Tilroe Cultuurpodium Dorpskerk Huizum, Leeuwarden,..

Corso Vollenhove

Op zaterdag is het tijd voor de kleurrijkste dag van het jaar, de dag start om 10.00 uur met het Kin..