I.v.m. Coronavirus kan het zijn dat geplaatste evenementen geen doorgang vinden.
Aanmelden Zakelijk inloggen
   • Locatie
   • Centraal in het land
   • Centraal in het land
   • Centraa Harlingen
   • Friesland, Nederland
   • Van
   • 27 september 2021
   • Tot
   • 27 september 2021
  • Algemene informatie

   • Leeftijdscategorie
   • alle leeftijden
    • Indicatie entreeprijzen
    • - volwassen
    • - kinderen
    • - senioren / 65+
    • 4500,00
    • 0,00
    • € 0,00
   • (Openings)tijden
   • 14:00 - 05:00 uur

   Extra informatie

   Asset management is een complex vakgebied

   Certificate in Asset ManagementHet optimaal en systematisch beheren van fysieke bedrijfsmiddelen (assets) wordt steeds belangrijker. Als asset manager ondersteunt u het primaire proces en heeft u als doel de optimale prestatie uit uw assets te halen, binnen acceptabele risico's en aanvaardbare kosten, gemeten over de levensduur van de assets ten behoeve van de realisatie van de bedrijfsdoelstellingen. Zowel vanuit een strategisch als financieel en technisch oogpunt een zeer lastig vraagstuk. Als asset manager moet u dus zorgen voor een optimale balans tussen de kosten, risico's en prestaties van de asset waarbij u ook nog rekening moet houden met de wet- en regelgeving, de eisen van stakeholders en het bereiken van de bedrijfsdoelstellingen. Om dit goed te kunnen doen, zijn de juiste kennis en informatie cruciaal.

   In deze 6-daagse training wordt de complexe materie van asset management uitgebreid behandeld door topdocenten. Daarnaast wordt u opgeleid voor het officiële IAM Certificate in Asset Management.

   Over het examen

   Het Principles of Asset Management examen, waarmee u het officiële IAM Certificate in Asset Management kunt behalen, is een gesloten boek examen dat bestaat uit 60 multiple-choice vragen die u in 2 uur tijd moet beantwoorden. Het examen bestaat uit en toetst de volgende modules:
   1. Principles of asset management (20 vragen)
   2. Asset management policy, strategy and planning (10 vragen)
   3. Managing assets lifecycle decisions and activities (10 vragen)
   4. Assessing and managing asset management risks (10 vragen)
   5. Financial and business impact of asset management (10 vragen)
   U dient in totaal een score van 65% goede antwoorden te behalen waarbij u niet lager dan 50% per module mag scoren. Het examen kunt u naar keuze klassikaal of individueel online afleggen.

   Wat leert u?

   Alle modules van het Principles of Asset Management examen komen uitgebreid aan bod. Zo worden in de eerste twee modules o.m. het opstellen van een asset management strategie, beleid en plan behandeld aan de hand van het Strategisch Asset Management Plan (SAMP) en het Asset Management Plan (AMP) en tevens internationale standaarden als PAS 55 en ISO 55000. Ook belangrijke financiële aspecten komen aan bod met behulp van o.m. de Total Cost of Ownership (TCO) en de Life Cycle Cost (LCC) analyse.

   In de derde module worden de verschillende fases van de levenscyclus van een bedrijfsmiddel behandeld, zoals het vaststellen van de behoefte, creëren of aankopen, in gebruik nemen, gebruik en onderhoud en ontmanteling door sloop of afvoer. Onderwerpen als demand analysis, opstellen en toetsen van RAMS (Reliability, Availability, Maintainability, Safety) eisen, Systems Engineering (SE), sourcing en outsourcing, inkoop en levensduurverlengend onderhoud komen eveneens aan bod.

   In de vierde module leert u de risico's van assetintensieve bedrijven te signaleren, inventariseren, beheersen en monitoren. Behandeld worden risicobeoordeling en management, het risicoregister, de risicomatrix en het ontwikkelen en optimaliseren van op risico gebaseerde onderhoudsconcepten.

   In de vijfde en laatste module komen de financiële aspecten van asset management aan bod (cashflow, CAPEX en OPEX, RoI-WACC) en hoe u de kosten en baten van asset management in balans kunt brengen en houden. Tot slot wordt het belang van verandermanagement en leiderschap, die altijd een belangrijke rol spelen, behandeld.

   Tijdens de laatste module kunt u deelnemen aan een oefenexamen. U kunt dan tevens uw laatste vragen stellen aan uw docenten. Vervolgens kunt u een paar dagen later het officiële examen afleggen.

   Voor wie?

   Deze certificerende Asset Management training is van belang voor managers en professionals die verantwoordelijk zijn voor of betrokken zijn bij het beheren en onderhouden van fysieke assets.

   Voertaal

   De training wordt in het Nederlands - en op verzoek in het Engels - gegeven. Het lesmateriaal en het officiële examen zijn in het Engels. Sinds kort kunt u het officiële examen ook in het Nederlands afleggen!

   Over het Institute of Asset Management (IAM)

   Institute of Asset Management - IMF AcademyHet gerenommeerde Institute of Asset Management (IAM) is een internationale non-profit beroepsorganisatie van asset management professionals. Het IAM kent tal van landenchapters waaronder het Netherlands chapter. IAM is de eigenaar van het Certificate in Asset Management en het Diploma in Asset Management en is o.m. initiatiefnemer en verspreider van PAS 55. Daarnaast leverde zij een belangrijke bijdrage aan de totstandkoming van ISO 55000, sinds 2014 de internationale standaard voor asset management. IAM zet zich in voor het bevorderen van de kennis over en vaardigheden in asset management van fysieke assets onder professionals over de hele wereld.

   Niveau van de training

   Deze training wordt op HBO werk- en denkniveau gegeven.

   Voorkennis

   Wij gaan ervan uit dat u bekend bent met asset management en enige ervaring in een asset management rol heeft.

   Organisatie


   Locatie

   • Adres: Centraal in het land
    Postcode: Centraa
    Plaats: Harlingen
    Telefoon: 040 246 02 20
    Email: info@imf-online.com

   Evenement
   Bekijk een grote kaart

   naar boven
 • Vind je evenement

Festivals

Internationale Modderdag in Almere

Almere doet weer mee aan internationale ModderDag. Dit betekent dat als in het hele land tienduizend..

DVHN Zomerfair

Het leukste buitenfeest van het jaar keert terug! Op zaterdag 3 en zondag 4 juli 2021 vindt in de..

Muziek Pop

Kampvuurconcert

Vanaf een magische kampvuur locatie in de tuin van Kasteel Groeneveld zie jij de leukste artiesten v..

Kampvuurconcert

Vanaf een magische kampvuur locatie in de tuin van Kasteel Groeneveld zie jij de leukste artiesten v..

Kampvuurconcert

Vanaf een magische kampvuur locatie in de tuin van Kasteel Groeneveld zie jij de leukste artiesten v..

Joy Division Undercover

Na een uitverkochte show in 2019 komt Joy Division Undercover terug in 2021 1980: de tijd van eco..