Aanmelden Zakelijk inloggen
   • Locatie
   • De Bleek
   • Wijnbergseweg
   • 7001 Doetinchem
   • Gelderland, Nederland
   • Van
   • 07 juni 2019
   • Tot
   • 10 juni 2019
  • Algemene informatie

   • Leeftijdscategorie
   • 0 tot 99 jaar
    • Indicatie entreeprijzen
    • - volwassen
    • - kinderen
    • - senioren / 65+
    • 0,00
    • 0,00
    • € 0,00
   • (Openings)tijden
   • 11:00 - 23:00 uur

   Extra informatie

   Festival Achterland; nog steeds het leukste festival van Doetinchem!
   De Parkparade is inmiddels een begrip in de Achterhoek. In 2016 werd het festival, met glans, verkozen tot het leukste festival in Doetinchem. Na 4 succesvolle edities op De Bleek is het in juni 2019 tijd voor de 9de verjaardag van het festival tijdens het pinksterweekend van 7 tot en met 10 juni. Na een verplichte naamswijziging gaat het festival vanaf 2019 als Festival Achterland door het leven.

   De naam ‘Achterland’ komt niet zomaar uit de lucht vallen. De definitie van Achterland is ‘het land dat erachter ligt of gebied waar een stad handel mee drijft’. Dat is precies waar het bij Achterland om draait: met de horeca en vrijwilligers uit een nabije stad wordt een compleet dorp gebouwd. De Achterhoek is een dorp rijker, dat dorp heet Achterland!

   4 dagen lang theater, muziek, eten, drinken, zweven en nog veel meer! Voor de muziek liefhebber die graag nieuw talent leert kennen; voor de theaterliefhebber die verrast en ondergedompeld wil worden in puur en echte voorstellingen en voor de levensgenieter die ook graag eens buiten de deur eet. Vrijdag 7 juni tot en met maandag 10 juni vindt het festival weer plaats op de Bleek aan de Wijnbergseweg in Doetinchem. Dit alles gedragen door het beste team van Nederland, Team Achterland!

   Vrijdag 7 juni is het festivalterrein van 8:30 tot 14:00 exclusief gereserveerd voor de bovenbouwers van het basisonderwijs in Doetinchem en omstreken. Jonge mensen maken
   op een inter- en actieve wijze kennis met cultuur. Een korte kennismaking op een festivalveld, die ze niet snel zullen vergeten! Het rondje cultuur is mogelijk gemaakt door het
   Fonds Spaarbank Doetinchem.
   Daarna barst het festival voor iedereen los! De gezelligste vrijmibo van het jaar start vrijdag 7 juni om 16.00 uur. Niet alleen de gezelligste, ook de makkelijkste kroegentocht; de allerleukste zaken staan gewoon op het festival terrein!

   Bezoekers kunnen het festival passief maar juist ook actief beleven! Kinderen kunnen spelenderwijs kennismaken met het lezen van boeken, bouwwerken maken met de scouting en klimmen en klauteren in een speelparadijs. Erg bijzonder dit jaar voor de kleinsten is de Fiepbus. Dit rijdende kunstwerk is maar liefst 9,5 meter lang en meer dan 3,5 meter hoog! Met onder andere een doolhof, bankjes om te knutselen of om even je rust te pakken met een boekje van Meester Mokka of de Bibliotheek!
   Beleef elke dag een verrassend Achterland met prachtige theatervoorstellingen, een zweefmolen voor jong én oud, Reuzejenga, een Zeefdrukkerij, workshops, inspirerende ‘Streeckgenoten’, een unieke editie van Het Nieuwscafé op locatie en nog heel veel meer.

   Ook het nieuwe Achterland blijft op zoek naar nieuwe talenten in de muziek- & theaterwereld. Net als andere jaren blijft het festival iedereen verrassen met de nieuwste muziek. Niet de bands die je overal ziet maar de bands die je volgend jaar overal ziet! De organisatie heeft bewezen een neus voor nieuw talent te hebben, zo stonden er op eerdere edities bands die later (inter)nationaal doorbraken zoals Kovacs, Chef’Special, Diggy Dex, Sue the Night, Son Mieux en Tape Toy.
   Bij een nieuwe start hoort een knallende aftrap. Daarom presenteert Festival Achterland vol trots
   Tim Knol & The Bluegrass Boogiemen! Combineer de muzikaliteit van Tim Knol met dampende en stampende bluegrass en zo ontstaat goud! Dit voorjaar brengen Tim Knol & The Bluegrass Boogiemen hun eerste gezamenlijke plaat uit en de organisatie is trots dat ze dat in ons Achterland komen presenteren!

   Whitney Houston meets Hot Chip bij de melodieuze alternatieve synthpopband uit Amsterdam; Sheila and the Kit. Ook Hiphop hoort in het Achterland, maar dan wel een bijzondere versie; Jay-Way. Geen alledaagse hiphop-artiest met nummers over seks, drugs en de rock ’n roll-levensstijl. Hij is anders. Hij schrijft eerlijke, poëtische en heldere teksten, waarin hij over zijn ervaringen en groei als artiest vertelt.
   Mis ook vooral de fantastische Nona niet. Een jonge twintiger, maar met de stem van een oude ziel: doorleefd, vol rauwe soul, en vooral hartverwarmend.

   Hou de website (festivalachterland.nl) of de facebookpagina (festivalachterland) in de gaten voor het allerlaatste nieuws en nieuwe namen van het programma. 4 dagen feest met Pinksteren in Achterland!
   Tot dan!

   Organisatie


   Locatie


   Evenement
   Bekijk een grote kaart

   naar boven
 • Vind je evenement

Muziek Jazz

De Zaanse Ambassade

..

Aaron Parks & Little Big (USA)

De Amerikaanse pianist en componist Aaron Parks (1983) rekt graag de grenzen van de jazz op en flirt..

Eric Vloeimans Gatecrash

Van hypnotiserende jazzfunk tot gloedvolle ballads en krachtige solo’s: Eric Vloeimans pakt flink ..

zuco 103

Met al 20 jaar muzikale samenwerking in de zak, is Zuco 103 pionier van het mix-match genre Brazilec..

familie-en-kindervoorstellingen

Poppenkast voorstelling

De kaarten zijn aan de deur te koop vooraf aan de voorstelling en via de facebook pagina @Kidsenfun..

Poppenkast voorstelling

De kaarten zijn aan de deur te koop vooraf aan de voorstelling en via de facebook pagina @Kidsenfun..

Celia & Chico - Flamenco voor jong en oud

Celia & Chico – Flamenco voor jong en oud 24 nov 2019 Muzikale middag voor kinderen, ouders en..

Happy Halloween rolschaatsshow

Voorstelling 26 oktober: 19.00u Voorstelling 27 oktober: 11.00u en 19.00u Kinderen tot en met 3 ..