AANMELDEN INLOGGEN
   • Locatie
   • Rotterdam
   • Witte de Withstraat 29-31
   • 3012 BL Rotterdam
   • Zuid-Holland, Nederland
   • Van
   • 31 december 2023
   • Tot
   • 31 december 2024
  • Algemene informatie

   • Leeftijdscategorie
   • alle leeftijden
    • Indicatie entreeprijzen
    • - volwassen
    • - kinderen
    • - senioren / 65+
    • 4950,00
    • 0,00
    • € 0,00
   • (Openings)tijden
   • N.B.

   Extra informatie

   Certified Cost Technician (CCT) in de praktijk – wat leert u?

   Centraal in het projectteam staat de cost engineer. Een cost engineer combineert technische expertise met kostenexpertise en is daarmee een cruciale factor voor een winstgevend project. De opleiding Certified Cost Technician (CCT) is uw eerste stap op weg naar deze vitale positie in een projectteam en naar een succesvolle carrière in cost engineering of (technisch) projectmanagement.

   In deze unieke praktijktraining leren wij u de fijne kneepjes van het vak. De training bestrijkt het volledige werkveld van calculatie, planning en kostenbeheersing. Na afloop van deze training bent u in staat om middelen, kosten, winstgevendheid en risico's van uw (technische) projecten te plannen en te beheersen. U leert hoe u waarde kunt toekennen aan datgene wat is of wordt ontwikkeld, hoe u een project in fasen kunt indelen en hoe u technieken voor calculatie, planning en kostenbeheersing in de verschillende fasen van een project kunt toepassen. Aan de orde komen onderwerpen als de rol van de cost engineer, het Total Cost Management Framework, methoden en classificaties voor kostenraming, kostenbeheersing en voortgangsmeting, risico management, contract management, planning & scheduling, enz. Het volledige programma is doorspekt met cases en praktijkvoorbeelden zodat u het geleerde meteen in de praktijk kunt toepassen.

   Daarnaast bereidt deze training u voor op het Certified Cost Technician (CCT) certificaat van AACE, de internationale organisatie van cost engineers. Met dit certificaat toont u aan dat u over de kennis en vaardigheden beschikt om total cost management succesvol in de praktijk toe te passen.

   Over de Association for the Advancement of Cost Engineering (AACE)

   De Association for the Advancement of Cost Engineering (AACE) International is opgericht in 1956 en is een non-profit organisatie. De vereniging heeft meer dan 10.000 leden in 100 landen. AACE is de grootste organisatie ter wereld die het hele vakgebied van cost management bestrijkt. Het Internationale certificeringsportfolio van AACE bestaat uit tal van certificeringen waaronder Certified Cost Technician (CCT) en Certified Cost Professional (CCP).

   Certified Cost Technician (CCT) – examen

   Het Certified Cost Technician (CCT) examen is een Engelstalig open boek examen dat uit 100 multiple choice vragen bestaat en 3 uur duurt. U kunt het examen afleggen bij een Kryterion testcenter wanneer het u het beste uitkomt. Het examen wordt voor u ingepland.

   Certified Cost Technician (CCT) in de praktijk – examenvoorwaarden

   In deze training wordt u opgeleid voor het officiële Certified Cost Technician (CCT) examen van AACE (International Association of Cost Engineers). Wanneer u aan het internationale Cost Technician examen wilt deelnemen moet u ten minste 4 jaar professionele (werk)ervaring hebben of 4 jaar een relevante opleiding gevolgd hebben. Daarnaast dient u de zgn. 'Canons of Ethics' van AACE te onderschrijven en trouw te blijven.

   Hercertificering

   Het Certified Cost Technician certificaat is 4 jaar geldig. Daarna vervalt uw certificering en kunt u zich laten certificeren als Certified Cost Professional (CCP).

   Verschil tussen de Certified Cost Technician (CCT) en de Certified Cost Professional (CCP) examenvoorwaarden

   Als u (nog) niet aan de examenvoorwaarden van de zwaardere Certified Cost Professional (CCP) certificering voldoet, is het behalen van het Certified Cost Technician (CCT) certificaat een goede keuze. Het belangrijkste verschil tussen de examenvoorwaarden van de Certified Cost Professional (CCP) en de Certified Cost Technician (CCT) is - behalve de inhoud en vorm van het examen - dat u geen technische paper hoeft in te dienen. Daarnaast zit er een verschil in het aantal jaren werkervaring en opleiding dat vereist is.

   Certified Cost Technician (CCT) in de praktijk – voor wie?

   De 9-daagse Certified Cost Technician (CCT) training is geschikt voor iedereen die lid is van een team dat industriële projecten uitvoert. Wij denken dan met name aan cost controllers, project engineers, (cost) estimators, project managers, project cost engineers, leden van verkoopafdelingen, leden van een aanbestedingsteam, werkvoorbereiders en aan iedereen die betrokken is bij technische projecten, cost estimation, cost control en planning, en contract management.

   Lesmateriaal

   Als lesmateriaal ontvangt u de Certified Cost Technician (CCT) studiegids van AACE, het boek Skills & Knowledge of Cost Engineering en het Total Cost Management Framework van AACE. Daarnaast ontvangt u uitgebreide documentatie, geschreven door de docenten.

   Organisatie


   Locatie

   • Adres: Witte de Withstraat 29-31
    Postcode: 3012 BL
    Plaats: Rotterdam

   Evenement
   Bekijk een grote kaart

   naar boven
 • Vind je evenement

Festivals

'Kunst: luxe of noodzaak?’, lezing door Anna Tilroe

'Kunst: luxe of noodzaak?’, lezing door Anna Tilroe Cultuurpodium Dorpskerk Huizum, Leeuwarden,..

Corso Vollenhove

Op zaterdag is het tijd voor de kleurrijkste dag van het jaar, de dag start om 10.00 uur met het Kin..

SEC Outdoor Event: uitje voor het hele gezin!

Activiteiten voor iedereen Wat kun je doen: boogschieten, kanovaren, watertrampoline, suppen, kru..

Disco

30+ Dancing Party Vlaardingen

Party voor iedereen vanaf 30 jaar ?? Relaxed en gezellig uitgaan met leuke leeftijdsgenoten en lekk..

30+ Dancing Party Sittard

Party voor iedereen vanaf 30 jaar ?? Relaxed en gezellig uitgaan met leuke leeftijdsgenoten en lekk..

30+ Dancing Party Hilversum

Party voor iedereen vanaf 30 jaar ?? Relaxed en gezellig uitgaan met leuke leeftijdsgenoten en lekk..

30+ Dancing Party Venray

Party voor iedereen vanaf 30 jaar ?? Relaxed en gezellig uitgaan met leuke leeftijdsgenoten en lekk..