AANMELDEN INLOGGEN
   • Locatie
   • Utrecht
   • Achter de dom 1
   • 3512 JN Utrecht
   • Utrecht, Nederland
   • Van
   • 31 december 2023
   • Tot
   • 31 december 2024
  • Algemene informatie

   • Leeftijdscategorie
   • alle leeftijden
    • Indicatie entreeprijzen
    • - volwassen
    • - kinderen
    • - senioren / 65+
    • 6580,00
    • 0,00
    • € 0,00
   • (Openings)tijden
   • N.B.

   Extra informatie

   Wat is een data engineer?

   Een data engineer - ook wel big data engineer, systeemanalist of systeemspecialist genoemd - is iemand die zich bezighoudt met het bedenken, ontwerpen en ontwikkelen van technische oplossingen die het mogelijk maken grote hoeveelheden data te verzamelen, op te slaan en te analyseren. Als data engineer ontwerpt en bouwt u data pipelines, data streams, data lakes, data API's en allerlei andere informatie producten voor eindgebruikers.

   Waarom is de functie van data engineer zo in opkomst?

   In de afgelopen jaren stond het verzamelen van data centraal. Inmiddels zitten we in een tijd waarin het verzilveren van data van belang is. Uit tal van recente onderzoeken blijkt dat bijna de helft van de bedrijven - ondanks enorme investeringen in data en analytics - hiertoe niet in staat is. Het is de rol van de data engineer om de organisatie te helpen data optimaal in te zetten om de organisatiedoelstellingen te behalen.

   Data engineer is inmiddels een veelgevraagde functie in met name datagedreven organisaties. Door de specifieke vaardigheden van de data engineer is er een enorme behoefte aan goed opgeleide data engineers ontstaan. Inmiddels zijn er zelfs meer vacatures voor data engineers dan voor data scientists. De verwachting is dat het gat tussen vraag en aanbod in de toekomst alleen nog maar groter zal worden.

   Doordat het vakgebied van data engineering relatief nieuw is, staan data engineers voor unieke uitdagingen. Zo bestaat er (nog) geen officiële studie waardoor het voor (toekomstige) data engineers belangrijk is in de praktijk relevante ervaring op te doen en daarnaast zo snel mogelijk hoogwaardige kennis te vergaren. Beide doet u op in deze 12-daagse Certified Data Engineering Professional opleiding.

   De opleiding in het kort

   We starten de opleiding met de concepten die van belang zijn in het data engineering vakgebied. Met behulp van een voorbeeldcode kunt u de eerste stappen zetten als data engineer waarna u vervolgens zelf aan de slag gaat met het ontwikkelen van uw eigen code. Alle voorbeelden, evenals het cursusmateriaal, zijn direct bruikbaar en vormen een waardevolle asset voor uw - nieuwe - data engineering projecten. M.a.w. een onmisbare toolbox voor een snelle (op)start van uw data engineering project(en). Een belangrijk onderdeel van de opleiding is de praktijkopdracht. Onder begeleiding van uw coaches gaat u namelijk uw eigen data engineering project vormgeven.

   N.B. U dient rekening te houden met het voorbereiden van de lesdagen en het werken aan opdrachten. Geschat wordt dat u hiermee 4-6 uur per week kwijt bent.

   Data engineer in 12 weken

   Succesvolle organisaties zullen vanuit het perspectief van informatievoorziening transformeren naar een meer hybride omgeving in termen van gestructureerde en ongestructureerde data systemen. Deze data systemen kunnen op verschillende wijzen worden gevoed, t.w. streaming, batch-geörienteerd of near-realtime. Hiervoor zijn infrastructuren nodig die de huidige vormen en snelheden van dataverwerking aankunnen.

   Data engineering is een breed vakgebied en omvat veel verschillende concepten, tools en technologieën. Om u dit vakgebied eigen te maken zult u moeten investeren in deze verschillende concepten, tools en technologieën. De opleiding Certified Data Engineering Professional gaat u helpen om data in de juiste vorm, op de juiste plaats en het juiste tijdstip te krijgen, zodat u eindgebruikers kunt voorzien in hun informatiebehoefte. U zult een gedegen basis krijgen in de beginselen van data management zodat u de continu veranderende datastromen in goede banen kunt leiden. Daarnaast is het van belang dat de data goed beveiligd opgeslagen staan en tevens goed en snel benaderbaar zijn voor de gebruikers. Ook dienen de data gemodelleerd te worden zodat de eindgebruiker deze op een efficiënte manier aangereikt krijgt. In deze opleiding leert u de complete pipeline te ontwerpen en ontwikkelen die voldoet aan alle vooraf gestelde eisen.

   Wat leert u in deze certificerende data engineering opleiding?

   De 12-daagse opleiding Certified Data Engineering Professional bestaat uit een mix van theorie, praktijk en praktijkopdrachten. De docenten nemen u mee in de beginselen van DAMA, waarbij u meer inzicht krijgt in (big) data management, (big) data architectuur, (big) data infrastructuur, data kwaliteit, data veiligheid, data opslag, data ethiek en data modelling. U krijgt inzicht in de verschillende vormen van een pipeline en u leert de code voor deze pipelines aan te passen. Vervolgens leert u data te transformeren in Spark.

   U leert hoe u de betrouwbaarheid van data kunt waarborgen. U krijgt een overzicht van verschillende databases/data stores en wanneer en hoe u deze inzet. U gaat aan de slag met het bouwen van een pipeline met Hadoop, u leert tabellen aan te maken in Hive, een node toe te voegen in een HDFS cluster, enz. De principes van Data Warehousing (DWH), Business Intelligence (BI) en metadata management komen aan de orde. De architectuur en componenten van een logical data warehouse worden behandeld. Dimensional modelling wordt benoemd omdat dit eenvoudig te begrijpen is voor de eindgebruiker, in tegenstelling tot bv. een relationeel model. U leert o.a. de dimensionele modelleertechniek van Kimball kennen en u weet hoe u deze kunt afzetten tegen de relationele en Data Vault modelleertechnieken. U zult in staat zijn om zelf een eenvoudig dimensioneel model te ontwerpen en te bouwen. Als laatste gaat u aan de slag met de organisatorische aspecten van data logistiek. Na afronding van de theoretische modules kunt u deelnemen aan een oefenexamen ter voorbereiding op het theorie examen, presenteert u uw opdracht voor de examencommissie en neemt u deel aan het daadwerkelijke theorie examen. Na het behalen van uw theorie examen en een positieve beoordeling van uw praktijkopdracht ontvangt u uw certificaat!

   Voor wie?
   In deze opleiding wordt u opgeleid tot gecertificeerd data engineer. De opleiding is van belang voor tal van professionals, zoals informatiespecialisten, (lead) data engineers, data scientists, data analisten, systeemanalisten, systeemspecialisten, software engineers, software developers, operations engineers, Business Intelligence (BI) professionals en vele andere professionals.

   Niveau en voorkennis
   U heeft geen specifieke voorkennis nodig om succesvol deel te kunnen nemen aan deze opleiding. De opleiding is evenwel behoorlijk pittig en technisch van aard. Wij gaan er daarom vanuit dat u over (minimaal) een HBO werk- en denkniveau beschikt.

   Organisatie


   Locatie

   • Adres: Achter de dom 1
    Postcode: 3512 JN
    Plaats: Utrecht
    Telefoon: 06-20751663
    Email: a.brugge@bcause.nl

   Evenement
   Bekijk een grote kaart

   naar boven
 • Vind je evenement

Festivals

Open Atelier en Beeldentuin

Deelname Barb's Beeldentuin-Atelier-Galerie aan Open Atelierroute Apeldoorn en aan de Open Atelierda..

Corso Vollenhove

Op zaterdag is het tijd voor de kleurrijkste dag van het jaar, de dag start om 10.00 uur met het Kin..

Disco

JUST 90's Party • Vlaardingen

..

30+ Dancing Party Emmen

Party voor iedereen vanaf 30 jaar ?? Relaxed en gezellig uitgaan met leuke leeftijdsgenoten en lekk..

30+ Dancing Party Almere

Party voor iedereen vanaf 30 jaar ?? Relaxed en gezellig uitgaan met leuke leeftijdsgenoten en lekk..

30+ Dancing Party Delft

Party voor iedereen vanaf 30 jaar ?? Relaxed en gezellig uitgaan met leuke leeftijdsgenoten en lekk..