AANMELDEN INLOGGEN
      • Locatie
      • Welhoven
      • Werkhorstlaan 2
      • 8385 GJ Vledderveen
      • Drenthe, Nederland
      • Van
      • 09 september 2022
      • Tot
      • 11 september 2022
    • Algemene informatie

      • Leeftijdscategorie
      • tot 0 jaar
        • Indicatie entreeprijzen
        • - volwassen
        • - kinderen
        • - senioren / 65+
        • 350,00
        • 0,00
        • € 0,00
      • (Openings)tijden
      • N.B.

      Extra informatie

      Stilteweekend
      Heb jij zin in: even niets moeten en bijkomen van alle drukte, chaos en hectiek. Tijd nemen voor jezelf en voor jouw stilte, in een groep gelijkgestemden. Lees hieronder de informatie door en ontdek of een stilteweekend iets voor jou is!

      Waarom?
      We leven in een tijd met ontelbare mogelijkheden, waarin niets meer onmogelijk lijkt te zijn. Er komt veel op ons af. Door tijd te nemen voor stilte wordt het mogelijk hierin opnieuw bewuste keuzes te maken. De stilte brengt je weer in contact met je oorspronkelijke kern. Na het stilteweekend heb je weer een open blik en een diepere visie.

      Retraite of retreat
      Een andere benaming voor het stilteweekend is retraite of retreat, wat letterlijk betekent: terugtrekken of afzonderen. Door tijdens dit weekend ons af te zonderen van de rest van de wereld kom je automatisch bij jezelf uit. Je mobiel gaat offline, er is geen krant en ook de tv blijft uit. Hierdoor heb je geen externe prikkels die je kunnen afleiden. Je wordt je weer bewuster van je eigen gedachten en je eigen gedrag. Het tempo gaat omlaag in dit weekend, waardoor er meer tijd ontstaat om te voelen en te denken. In dit alles wordt je uitgenodigd om bewust hiermee in verbinding te zijn.

      Hoe?
      Tijdens het weekend verblijven we het grootste gedeelte van de tijd in stilte. We houden korte zit- en loopmeditaties. Deze zijn ook zonder ervaring met mediteren prima te doen. Door middel van verschillende opdrachten ga je aan de slag om orde te scheppen in je hoofd. De vegetarische maaltijden gaan we met elkaar voorbereiden en daarna in stilte opeten. Tevens zijn er steeds momenten om je tijd op je eigen manier in te vullen. We verblijven midden in de natuur waardoor tot rust komen bijna automatisch gaat. Het gehele weekend en het verblijf staat in het teken van eenvoud en vertraging.

      Met wie?
      Je verblijft in een groep met gelijkgestemden die net als jij op zoek zijn naar momenten van stilte, rust, bezinning en samenzijn. De groep bestaat uit minimaal 6 deelnemers, en maximaal 10 deelnemers.

      Programma
      Op de vrijdag wordt je vanaf 17:00 van harte welkom geheten, waarna we beginnen met een heerlijke soep en ambachtelijke broden. De kamers worden verdeeld en we beginnen met het programma om 19:30. Je maakt met iedereen kennis en er wordt uitleg gegeven over het gehele weekend. Er wordt een corveelijst gemaakt, we dragen met elkaar de verantwoordelijkheid voor de leefomgeving. De avond wordt afgesloten met een meditatie en om 22:00 gaat de stilte in.

      Op zaterdag en zondag beginnen we met een gezamenlijk ontbijt. Daarna gaan we de dag openen met een korte zit- en loopmeditatie. Verder volgen verschillende activiteiten, afgewisseld met de benodigde pauzes en maaltijden tussendoor. Daarnaast kun je de vrije momenten invullen op je eigen manier. Zondagmiddag wordt de stilte weer doorbroken. We sluiten af met koffie, thee en gezamenlijk opruimen. Rond 16:00 gaan we uiteindelijk allemaal weer onze eigen weg.

      Waar?
      We verblijven bij Welhoven, een groepsaccommodatie, gelegen in het mooie Vledderveen in Drenthe. Dit ligt aan de rand van het Drents-Friese Woud. Het landschap is afwisselend bossig, met vennen, en akkers/weiden, met statige eiken- en beukenlanen en prachtige vergezichten. Het terrein is 1 ha. Er is een grasveld, een vijver, een tuin die in aanbouw is als een helende ecologie. Een gedeelte van het land is wild grasland met paden erdoor. Genoeg ruimte om je eigen mijmerplekje te creëren. Er zijn 2 persoons slaapkamers die je afhankelijk van de grootte van de groep wel of niet deelt met iemand anders. Wil je zeker zijn van een slaapkamer in je eentje, dan kun je deze vooraf reserveren tegen een meerprijs van € 45,-

      Wanneer?
      Vrijdag 9 t/m zondag 11 september 2022. Vrijdagmiddag ben je vanaf 17:00 welkom en we eindigen zondag rond 16:00.

      Wat zijn de kosten?
      De kosten voor dit weekend zijn € 350,- per persoon. Dit bedrag is inclusief overnachtingen, linnenpakket (dit omvat onderlaken, dekbedhoes, kussensloop en handdoeken), activiteiten, thee en koffie, 2 x ontbijt, 2 x lunch, 2 x avondmaaltijd, fruit, tussendoortjes en toeristenbelasting. Je kunt tegen een meerprijs van € 45,- een slaapkamer in je eentje reserveren.

      Aanmelden
      Lijkt het je fijn om deel te nemen nadat je dit alles gelezen hebt? Wacht dan niet langer en meld je aan! Na aanmelding wordt je binnen een week gebeld voor verdere uitleg. Je wordt dan verzocht om binnen twee weken een aanbetaling van € 175,- over te maken. Het resterende bedrag moet uiterlijk twee weken vóór aanvang van het stilteweekend betaald zijn. Inschrijving gaat op volgorde van aanmelding + eerste aanbetaling.

      Annulering
      Bij annulering binnen 30 dagen voor aanvang van het stilteweekend ben je het aanbetaalde bedrag van € 175,- verschuldigd. Bij annulering binnen 14 dagen voor aanvang van het stilteweekend brengen wij het totale bedrag in rekening, tenzij je iemand anders vindt die je plaats inneemt. Bij onvoldoende aanmelding behouden wij ons het recht om het stilteweekend te annuleren. Je krijgt dan het door jouw betaalde bedrag volledig terug.

      Graag tot ziens bij één van de Stilteweekenden.

      Organisatie


      Locatie


      Evenement




      Bekijk een grote kaart

      naar boven
  • Vind je evenement

Festivals

Lammetjesdag Orvelte

Zondag 16 juni is het Lammetjesdag in Orvelte. Dit vieren wij met pannenkoeken, lekkere drankjes en ..

Buitengewoon Bevrijd

Terug in de tijd op zaterdag 4, en zondag 5 mei! Op het gehele park vind je 'living history' waarbij..

Open Atelier en Beeldentuin

Deelname Barb's Beeldentuin-Atelier-Galerie aan Open Atelierroute Apeldoorn en aan de Open Atelierda..

Open Atelier en Beeldentuin

Deelname Barb's Beeldentuin-Atelier-Galerie aan Open Atelierroute Apeldoorn en aan de Open Atelierda..

Disco

Silent Everything

SILENT EVERYTHING - HET GROTE SILENT DISCO SPEKTAKEL De leukste Silent Disco around is weer terug..

Single Meet Single Party Deventer - 80’s, 90’s, 00’s till now

Wat kun je verwachten Sfeerimpressie: https://singlemeetsingle.nl/single-meet-single-platform/fot..

Swingnight 80's, 90's, 00's til now!!! bij Boode Bathmen

Dansen, swingen en uit je dak gaan op de beste hits uit de 80's, 90's, 00's tot nu in de Grote Zaal...

30+ Dancing Party Emmen

Party voor iedereen vanaf 30 jaar ?? Relaxed en gezellig uitgaan met leuke leeftijdsgenoten en lekk..