AANMELDEN INLOGGEN
   • Locatie
   • pitboel theater
   • Montgomerystraat 26 Sittard
   • 6135BW nietbekend
   • , Nederland
   • Van
   • 09 december 2023
   • Tot
   • 09 december 2023
  • Algemene informatie

   • Leeftijdscategorie
   • 15 tot 94 jaar
    • Indicatie entreeprijzen
    • - volwassen
    • - kinderen
    • - senioren / 65+
    • 7,50
    • 0,00
    • € 0,00
   • (Openings)tijden
   • 20:00 - 23:00 uur

   Extra informatie

   SLIM EU Jazz Young Talent Award 2023 Winners Concert

   Zaterdag 9 december
   Aanvang 20.00 uur
   ,Entree €

   Stichting Limburg Geïmproviseerde Muziek organiseerde 28 augustus j.l, in samenwerking met Cultura Nova, De Nieuwe Nor en Heerlen Jazz in Heerlen, de EU Jazz Young Talent Award 2023. Voor deze contest mogen amateur – en aankomende professionele jazz musici / bands zich in 2 categoriën inschrijven: t/m 17 jaar en van 18 t/m 29 jaar.
   Door de Covid- 19 periode werd dit jaar, sinds 2019, deze wedstrijd weer georganiseerd en de aanmeldingen waren overweldigend en van zeer hoge kwaliteit.
   In de categorie t/m 17 jaar won de jonge drummer Raf Bessems met zijn Daltonics de Award; een bronzen beeld “snap your finger”, gemaakt door kunstenaar Marc Truijen en een mooie geldprijs van €800. Voor deze jonge winnaar organiseert SLIM binnenkort in Heerlen een apart concert.
   In de categorie t/m 29 jaar was de concurrentie hevig, zodat er een Aanmoedigings prijs ad hoc in het leven werd geroepen, welke bestemd was voor het veelbelovende duo
   Chimaera.

   De Award en een geldprijs van €1200 ging uiteindelijk naar het Marco Ullstein Quintet, bestaande uit musici vanuit de hele wereld, maar allen studerende aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag.

   Met dit Concert Weekend ( zaterdag 9 december in Pitboel Theater Sittard en zondag 10 december in ECI Cultuur Fabriek Roermond ) de 2 winnaars uit de categorie 2 aan de rest van jazzminnend Limburg voor te stellen.

   Chimaera
   Chimaera 9 december 2023 pitboel theaterChimaera is het muzikale duo van pianist Willem Suilen en zangeres Renée Steenvoorden. Renée en Willem ontmoetten elkaar op het conservatorium van Brussel. In deze inspirerende omgeving hebben hun wegen zich gekruist. Hun muzikale klik en de gezamenlijke voorliefde voor lyrische melodieën, bracht deze Limburgse Brusselaars samen. De vrijheid die het spelen in duo met zich meebracht, liet hen niet meer los. Tijdens de pandemie verloren ze elkaar even uit het oog, maar sinds 2022 hebben ze de draad weer opgepakt. Gedurende de vele gezamenlijke treinritten tussen Venlo en Eindhoven, besloten ze opnieuw samen te gaan werken. Ze hebben een gevarieerd repertoire samengesteld van hun favoriete muziek en eigen werk. Laat je verrassen door een samensmelting van lyrische melodieën, gevoelige teksten en ritmische virtuositeit.

   Marco Ullstein Quintet
   Marco Ullstein Quintet 9 december 2023 pitboel theaterHet Marco Ullstein Quintet combineert op vakkundige wijze jazztraditie met hedendaagse elementen
   door de unieke instrumentatie van vibrafoon, tenorsaxofoon, gitaar, bas en drumstel. Onder leiding van de vibrafonist en componist, Marco Ullstein, is de muziek van het kwintet gekenmerkt door zijn melodische en zorgvuldig gearrangeerde composities die een herkenbare mix van instrumentale stemmen.

   Door de rollen van de instrumenten te veranderen door elk stuk heen wordt een verscheidenheid aan geluiden en pakkende passages gecreëerd die tonen de uitzonderlijke muzikaliteit als ensemble en van elk lid als een solist. Geïnspireerd door jazzgrootheden als Brian Blade, Gary Burton, Chick Corea en anderen, hun
   uniek geluid bevat een mix van zelfs achten en swingelementen, evenals Marco’s klassieke muziek achtergrond.

   Alle leden van de band zijn doorgewinterde jazzmuzikanten die momenteel studeert of heeft gestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag, waar ze zowel muzikaal als persoonlijk een sterke band hebben ontwikkeld over de jaren. Deze synergie stelt het kwintet in staat om een strakke, genuanceerde klank te bereiken die mengt traditionele en moderne jazzelementen.

   In maart 2023 ontving het kwintet de eerste prijs van het Grachten Festival Jazz Wedstrijd in Amsterdam en gaat in de zomer van 2023 op tournee in Nederland.

   BAND MEMBERS
   Marco Ullstein – Vibraphone
   Pietro Mirabassi – Tenor Saxophone
   Emiliano Roca – Guitar
   Arjun Ramdas – Double Bass
   Francesco V. Parsi – Drums

   logo slim

   meer weten over slim? Volg deze link.

   Organisatie


   Locatie


   Evenement
   Bekijk een grote kaart

   naar boven
 • Vind je evenement

Disco

538 DJ's On Tour & Heeren van Aemstel Band

???????????? ??? ??? ?????! Bereid je voor op het ultieme feestweekend tijdens de Sport & Feestweek..

Discojump

Ontdek de Ultieme Disco Jump Experience bij Urban GRND! Tijdens Disco Jump transformeren wij onze tr..

Swingnight 80's, 90's, 00's til now!!! bij Boode Bathmen

Dansen, swingen en uit je dak gaan op de beste hits uit de 80's, 90's, 00's tot nu in de Grote Zaal...

30+ Dancing Party Emmen

Party voor iedereen vanaf 30 jaar ?? Relaxed en gezellig uitgaan met leuke leeftijdsgenoten en lekk..

Festivals

Jaarmarkt Talentenwerving Koggenslag

Kunstenmaker in beeld, zang, dans en cabaret, Peter Beentjes, heeft een uitgebreide carrière achter..

Jaarmarkt Talentenwerving Koggenslag

Kunstenmaker in beeld, zang, dans en cabaret, Peter Beentjes, heeft een uitgebreide carrière achter..

Jaarmarkt Talentenwerving Koggenslag

Kunstenmaker in beeld, zang, dans en cabaret, Peter Beentjes, heeft een uitgebreide carrière achter..

Open Atelier en Beeldentuin

Deelname Barb's Beeldentuin-Atelier-Galerie aan Open Atelierroute Apeldoorn en aan de Open Atelierda..